Neden Kendinize Ait Bir E-Ticaret Sitesine Sahip Olmalısınız?

Neden Kendinize Ait Bir E-Ticaret Sitesine Sahip Olmalısınız?

28 Mayıs 2019, Salı


DEVAMINI OKU
"Günümüzde internetin artan popülaritesi ve teknolojik ilerlemeler sayesinde internet üzerinden ürün alıp satmak her zamankinden çok daha hızlı ve kolay. Üstelik artık yalnızca masaüstü bilgisayarlar ve laptoplar yok."
Neden Kendinize Ait Bir E-Ticaret Sitesine Sahip Olmalısınız?

Neden Kendinize Ait Bir E-Ticaret Sitesine Sahip Olmalısınız?

Günümüzde internetin artan popülaritesi ve teknolojik ilerlemeler sayesinde internet üzerinden ürün alıp satmak her zamankinden çok daha hızlı ve kolay. Üstelik artık yalnızca masaüstü bilgisayarlar ve laptoplar yok.

Artık insanlar hem tablet hem de mobil telefonlar üzerinden internetin tüm nimetlerinden faydalanmak mümkün. İnsanlar artık oturdukları yerden bütün işlerini halledip, evlerinin ihtiyaçlarını bile satın alıyorlar. Böyle bir piyasa ortamında siz neden yalnızca mağazanızdan fiziksel olarak satmaya çalışasınız ki? Ortada büyük bir pazar var ve herkes bu pazardan kendisine düşen payı almak istiyor. Hızla büyüyen bu online pazar ile bir an önce harekete geçmeli ve e-ticaret sitesi ile satışa başlamanız gerekir.

İşte size bunun için sunacağımız bazı nedenler:

1- Global Pazar

Bir e-ticaret sitesi, ürünlerinizi zaman ve mesafe ayrımı olmaksızın, dünyanın her yerindeki potansiyel alıcılara ulaştırabilir. Bu sayede dünyanın herhangi bir noktasına 7 gün 24 saat satış yapabilirsiniz. Hem de haftanın her günü.

2- Ürün Gamınızı Genişletebilirsiniz

Artık fiziksel bir mağazadan bağımsız düşünebilirsiniz. Çünkü fiziksel mağazanızda sunabileceğiniz ürünler sınırlıyken, bir e-ticaret sitesinde binlerce ürünü tek bir sayfa üzerinden müşterilerinize sunabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz e-kitap gibi fiziksel olmayan ürünle veya hizmet satışı bile gerçekleştirmeniz mümkün.

3- Daha Yüksek Satış Oranı

Potansiyel alıcılar çoğunlukla alacakları ürünü önceden belirlemiş ve yaptıkları araştırma sonucu sizin sayfanıza ulaşmış olurlar. Satın alma adımları ne kadar kısa olursa, artık e-ticaret sitelerinde bu tek bir sayfa forma kadar inmiş durumda, o kadar hızlı alışveriş yapabiliyorlar. Bu hıza fiziksel bir mağazada ulaşmanız neredeyse imkansız.

5- Sosyal Medya ve Arama Motorları

İyi bir arama motoru optimizasyon (SEO) çalışması ile, e-ticaret siteniz Google arama sonuçlarında ön sıralarda görünecektir. Yapılan araştırmalara göre pek çok ziyaretçi yalnızca arama sonuçlarındaki ilk sayfa, hatta ilk 3 sonuç ile ilgilenmektedir. Google Adwords reklamları ile ilk 3 sonuç içinde yer almanız ayrıca mümkün. Bunun dışında Facebook, Twitter gibi Google tarafından çok sevilen ve sürekli indekslenen sitelerde yapacağınız paylaşımlar da e-ticaret sitenizin arama sonuçlarında üst sıralara çıkmasına yardımcı olacaktır.

Bursa'da E-ticaret sitesi açmak için bizimle iletişime geçin.

6- Çok Daha Kullanışlı

Günümüzde müşteriler, çevrimiçi alışverişin kolaylığını giderek daha fazla takdir ediyorlar. İnsanlar fiziksel mağazalarda istediklerini ürünü aramak için saatler harcamak yerine; iş yerindeki mola saatlerinde, okula gitmeden önce, dışarıya çıkmak istemediklerinde ve hatta tuvalette(!) bile kolaylıkla internet üzerinden alışveriş yapabiliyorlar.

7- Düşük Giderler, Uygun Fiyatlar

Şüphesiz ki, online işletme sahipleri fiziksel mağazalardaki harcamalarının çok daha düşük miktarlarına e-ticaret işletmelerini sürdürebiliyorlar. Kira, güvenlik, personel, depo gibi giderlerin olmadığı bir ortamda elbette maliyetler düşüyor ve bu sayede ürünlerini alıcılara çok daha uygun fiyatlarla sunabiliyorlar. Bu da rekabetçi ortamda müşterilerin seçim yapmalarını kolaylaştıran etkenlerin başında yer alıyor.

8- Kişiselleştirme

Fiziksel bir mağazaya göre müşterilerinizle iletişim kurmak çok daha kolaydır. Hatta günümüzde kullanılan yapay zeka yazılımları ile müşterilerinize yapacağınız doğru önermeler satın alma dönüşümlerini oldukça artırır.


E-ticaret sitenizi kurmak, bu kadar rekabetçi ortamda sizi de rakiplerinizin yanına taşıyacaktır. Daha sonrasında ise SEO çalışmaları, Google Adwords reklamları ve doğru dijital pazarlama teknikleri ile rakiplerinize fark atmanız çok kolay olacaktır.

Şimdi eğer bir e-ticaret sitesi yaptırmaya karar verdiyseniz, bizimle iletişime geçin.