Doğru E-Ticaret Platformunu Seçmek İşiniz İçin Neden Önemli?

Doğru E-Ticaret Platformunu Seçmek İşiniz İçin Neden Önemli?

13 Ekim 2019, Pazar


DEVAMINI OKU
"Bir E-Ticaret şirketi oluşturmak, ürün listelerinizi web’e koymaktan çok daha fazlasını sağlar. Ayrıca hayal ettiğinizden çok daha karmaşık bir yapıdır. Tıpkı bir perakende satış veya üretim tesisi işletmek gibi."
Doğru E-Ticaret Platformunu Seçmek İşiniz İçin Neden Önemli?

Doğru E-Ticaret Platformunu Seçmek İşiniz İçin Neden Önemli?

Bir E-Ticaret şirketi oluşturmak, ürün listelerinizi web’e koymaktan çok daha fazlasını sağlar. Ayrıca hayal ettiğinizden çok daha karmaşık bir yapıdır. Tıpkı bir perakende satış veya üretim tesisi işletmek gibi.

Bir E-Ticaret şirketi oluşturmak, ürün listelerinizi web’e koymaktan çok daha fazlasını sağlar. Ayrıca hayal ettiğinizden çok daha karmaşık bir yapıdır. Tıpkı bir perakende satış veya üretim tesisi işletmek gibi, aynı seviyede stratejik düşünme ve planlama da e-ticaret işinizi kurmaya ve yürütmeye başlarsınız.

Bu temel noktayı doğru belirlerseniz, insan müdahalesini gerektirecek bir çok görev ve etkinliği otomatikleştirip düzenleyebileceğiniz dijital ortamdan doğru şekilde yararlanabilirsiniz.

Ancak, bir E-Ticaret platformu seçmek söz konusu olduğunda, E-Ticaret sitenizin aşağıdaki 4 şeyi sağlaması gerektiğini unutmamalısınız:

Büyüme: İşiniz ne kadar hızlı büyüyebilir.

İşletme maliyetleri: Bu, E-Ticaret platformunuzu oluşturmanın maliyetini ve devam eden geliştirme ve bakım maliyetlerini içerir.

Müşteri katılımı: Müşterilerinizin işinizle kuracağı etkileşimi nasıl kontrol edebilirsiniz.

Amaçlar: Doğru e-ticaret platformu, ulaşmak için belirlediğiniz hizmeti vermenizi sağlar.

Bursa E-ticaret sitesi hazırlamak için bizimle iletişime geçin.

Birçok e-ticaret üreticisinin tasarım, UX markalama ve içerik gibi derin konulara odaklanma eğiliminde olduğunu belirtmek bizim için önemlidir. Ancak asıl e-ticaret sorunları; iş süreci, müşteri katılımı ve müşteri adayı oluşturma sürecinde ortaya çıkar. Tüm bu işlemler, E-Ticaret platformunuzda sağlıklı bir yatırım yapıp yapmadığınızı belirlemenize yardımcı olabilir.

Neden bir e-ticaret platformu kullanıyorsunuz?

Basitçe söylemek gerekirse, bir E-Ticaret platformunuz yoksa, çevrimiçi olarak rekabet etmeniz imkansızdır. Bir E-Ticaret platformu, ister B2B ister B2C şirketi için olsun, bir online perakende girişiminin bel kemiğidir. Ayrıca, doğru E-Ticaret platformu, işletmenizin müşterileriniz ve çalışanlarınızla etkileşimini kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.

“Bir E-Ticaret platformunuz yoksa, çevrimiçi olarak rekabet etmeniz imkansızdır.”

E-Ticaret platformları, işletmelerin hem ön hem de arka uçta karmaşık işlevleri yürütmelerini sağlayan yazılım uygulamalarıdır. Buna CRM, envanter yönetimi, mobil ticaret, web tasarımı ve stok takibi dahildir.

Özel E-Ticaret çözümlerine sahip olmadan önce, işletmeler BT ve geliştirme ekipleri tarafından kendi platformlarını kendi bünyesinde kurmak zorunda kalırlardı. Bu zahmetli ve masraflı bir işti. Bu kendi kendine oluşturulmuş çözümler genellikle ölçeklenemez, manipüle edilmesi zordu ve işletme tarafından kullanılan diğer yazılım çözümleriyle bütünleştirilemedi.

Bugün gelinen noktada, paket program haline getirilmiş pek çok E-Ticaret yazılımı mevcut. Artık E-Ticaret sitesi kurulumu için çok yüksek meblalar ödemek yerine, işinizi başlatacak ve yürütecek ölçekte çözümleri çok uygun fiyatlara temin edebilirsiniz. Ayrıca bu ücretten tasarruf sağladığı gibi, zaman konusunda da sizlere çok fazla kazanç sağlamaktadır.

En iyi e-ticaret platformu: Wepro

Popülerliklerine göre bir e-ticaret platformu seçmek en iyi yol değildir. İşin aslı, en iyi e-ticaret platformu, işiniz için belirlediğiniz sonuçları ve hedefleri başarıyla sunan platformdur. Wepro çözümleri ile buna en uygun örneklerden birisidir. Paket program kapsamında bulunan Wepro, sizlere işinize özel şablon çözümleri ile hızlı ve kredi kartı ile ödeme alan bir yapı sunmaktadır. Tüm bu süreçler Wepro internet sitesi hizmeti dahilinde sunulup, çok uygun ücretlendirme çözümleri ile satışa hemen başlayabilirsiniz.

Bursa E-ticaret danışmanlığı almak için bizimle iletişime geçin.

“En iyi e-ticaret platformu, belirlediğiniz sonuçları ve hedefleri başarıyla sunan platformdur; popüler olanı değil.”

Doğru e-ticaret platformu ekibinizin mevcut teknik uzmanlığına da uygun olmalıdır. Örneğin, son derece popüler olan ancak giriş engeli yüksek olan bir E-Ticaret platformu seçerseniz, teknik uzmanlığı düşük olan bir ekiple iyi bir şekilde oturmaz. Bu durumda, hedefinize ulaşmanıza yardımcı olmak için teknik bir ekipte taslak oluşturmanız gerekecektir.

Seçiminizi belirleyebilecek bir diğer faktör, işletmenizin rekabetçi ortamıdır. Çok sayıda teknolojik aksaklıkla yüzleşmek zorunda olduğunuz hızlı bir endüstride rekabet ederseniz, işinizle aynı hızda hareket edebilen ve ayarlayabileceğiniz bir platforma ihtiyacınız olacak.


Şimdi eğer bir e-ticaret sitesi yaptırmaya karar verdiyseniz, bizimle iletişime geçin.