Girişimciler için Faydalı Olacak 10 Yaratıcı Web Sitesi Pazarlama Stratejisi

Girişimciler için Faydalı Olacak 10 Yaratıcı Web Sitesi Pazarlama Stratejisi

21 Temmuz 2019, Pazar


DEVAMINI OKU
"Online pazarlama, müşterilere ulaşmak için hem doğru bir yol, hem de rekabetin çok yüksek olduğu bir alandır. İşletmeler, ürünlerini satma ve hizmetlerini sunma hedefiyle rekabeti yenmek için sürekli bir mücadele içindedirler."
Girişimciler için Faydalı Olacak 10 Yaratıcı Web Sitesi Pazarlama Stratejisi

Girişimciler için Faydalı Olacak 10 Yaratıcı Web Sitesi Pazarlama Stratejisi

Online pazarlama, müşterilere ulaşmak için hem doğru bir yol, hem de rekabetin çok yüksek olduğu bir alandır. İşletmeler, ürünlerini satma ve hizmetlerini sunma hedefiyle rekabeti yenmek için sürekli bir mücadele içindedirler.

Peki girişimciler ne yapar?

Şu anda kendileri için mevcut olan en iyi aracı yani dijital medyayı kullanırlar.

Bu araçların en iyisi nedir, elbette web sitesi.

Web siteleri aracılığıyla online varlıklarını artırabilirler ve bunu yaparak daha fazla trafik alabilirler.

Başka bir deyişle, çözüm web sitesi üzerinden yapılan pazarlamadır, dijital pazarlama.

Yaratıcı web sitesi pazarlama stratejilerini kullanmak, web sitenizi tanıtmanıza ve trafiğini artırmanıza yardımcı olur.

Hiç kimse bunun iyi bir strateji olmadığını söyleyemez. Nerdeyse tüm işletmeler online kanallara geçtiği zaman, kimse bu rekabet ortamında geri kalmak istemez.

İyi haber şu ki, web sitenizin trafiğini ve satışlarını artırmanıza yardımcı olacak etkili yöntemler var.

Bugün sizler için bir iyilik yapıyoruz ve henüz düşünmediğiniz veya uygulayamadığınız daha yaratıcı stratejileri paylaşıyoruz!

Bu nedenle girişimciler için bu 10 yaratıcı web sitesi pazarlama stratejisine mutlaka göz atın:

1. SEO en iyi arkadaşınız

Elbette, SEO'yu çok faydalı bulmayıp, göz ardı edenler var. Ancak gerçekte, SEO var olan en yaratıcı web sitesi pazarlama stratejilerinden biridir.

Pek çok kişinin beklediğinin aksine, bir web sitesi için arama motoru optimizasyonunun kullanımı gerçekten önemli bir konudur.

Gerçek şu ki, çoğu küçük işletme doğru şekilde SEO yapamayacak veya bu konuda geri kalacaktır.

Bunun nedeni, işletme sahiplerinin genel SEO farkındalığı ve ne işe yaradığını tam bilmemeleri.

SEO herhangi bir web sitesi için harikalar yaratabilir. Potansiyel müşteri olan kullanıcıların web sitenizi bulmasını çok kolaylaştırır.

Bu aynı zamanda ürün ve hizmetlerinizin daha kolay ve daha hızlı bulunmasını sağlar.

Güçlü bir SEO stratejisi, trafikteki artışı garanti eder ve bu, web sitesinin arama sonuçlarında üst sıralarda görünmesini sağlar.

Bir kullanıcı Google’ı kullanarak ürününüzü veya hizmetinizi ararsa, ideal sonuç web sitenizin en iyi ilk üç sonuçta bulunmasıdır.

Sitenizi optimize etmenin ve SEO’da bir anahtar kelime için sıralamada yer almanıza yardımcı olacak belki yüzlerce yol var ancak genel amaç, web sitenizin alakalı anahtar kelimeler için ilk arama motoru sonuçlarında görünmesi.

Mesele insanların web sitenizi bulmasını kolaylaştırmak değil mi? İşte sırf bu yönüyle SEO en üstün çalışmadır.

Ancak unutulmaması gereken bir şey, anında sonuç bekleyemeyeceğinizdir. SEO ile ilgili beklemeniz gereken bir süreç vardır ve istediğiniz sonuçları almak için sabırlı olmanız gerekiyor.

İlk önce, temel bilgileri öğrenin ve ilerlemenizi nasıl ölçebileceğinizi öğrenin.

Hangi anahtar kelimelerinizin en fazla trafiği getirdiğini öğrenin.

Son olarak, hedef kitlenizi ve müşterilerinizi, onlar üzerinde doğru araştırmalar yaparak tanıyın. Hangi anahtar kelimelere cevap veriyorlar bunu tespit etmeniz çok önemli.

Bursa internet sitesi, bursa web tasarımı konularında destek için bizimle iletişime geçin.

2. Faydalı bir online araç oluşturun

İyi bir pazarlamacının en önemli amaçlarından biri potansiyel müşterilerin iletişim bilgilerini almaktır. Ama bunu gönüllü olarak onlardan almanız çok önemli.

Size isteyerek bilgi vermeyen kişilerin bir e-posta listesini satın alırsanız, pazarlama stratejilerinizin bir çok alanında geri tepme olabilir.

Öyleyse neden insanların iletişim bilgilerini almanın bir yolu olarak yararlı ve hizmet eden bir çevrimiçi araç oluşturmuyorsunuz?

İşin püf noktası, insanlar için gerçek faydaları olan ve onları ilgilendirecek bir araç yaratmaktır.

Pazarlamada birçok kişi bu araca kurşun mıknatıs olarak atıfta bulunur.

Kurşun mıknatıslar temel olarak hedef pazarınız için değerli olan bir “freebie” dir.

Sadece adlarını, e-postalarını ve almak için istediğin diğer bilgileri girmeleri gerekir.

Bir mıknatıs; bir e-kitap, bir nasıl yapılır, bir kupon kodu, bir kılavuz, bir video vb. içerebilir. Bu listeyi daha da uzatmak mümkün.

Bu, web sitenizi doğrudan siteniz üzerinden potansiyel müşterileri yakalama konusunda başarıya ulaştıran yaratıcı web sitesi pazarlama stratejilerinden biridir.

3. Facebook gruplarına katılın

Hedef kitlenize ulaşmak ve bağlanmak istiyorsunuz. Ama bunu yapmak için önce onları bulmalısınız.

Nerede olabilirler? Potansiyel müşteriler genellikle online ortamda nerede takılıyorlar?

Tabii ki Facebook. Veya Facebook gruplarında.

Facebook gruplarıyla ilgili en güzel şey, düşünebileceğiniz hemen her konu için bir tane bulunması. Yapmanız gereken tek şey, aradığınıza bağlı olarak bir veya birkaçına katılmak.

Bir grubun parçası olduğunuzda, diğer üyelerin tartışmalarına bakabilirsiniz. İnsanların neye ilgi duyduklarını ve ne hakkında konuştuklarını öğrenirsiniz.

Yavaş yavaş, hedef kitlenizi anlayacaksınız.

Durum doğru olduğunda, tartışmaya bile katılabilirsiniz. Bir örnek, bir üye cevaplayabileceğiniz bir soru gönderdiğinde.

Siz sadece soruyu cevaplamakla kalmaz, aynı zamanda web sitenizi tanıtırsınız. Daha fazla cevap ve aydınlanma için basitçe onları yönlendirin.

Bu gruplar veya forumlar Google’daki en iyi sonuçlardan biriyse, web siteniz için artan trafik anlamına gelir. Basit, ama girişimciler için daha yaratıcı web sitesi pazarlama stratejilerinden biri.

4. Sizi farklılaştırması için etkileşimli içerik ekleyin

İnsanların ilgisini çekmek ve web siteniz hakkında konuşmasını sağlamak istiyorsunuz.

Yaratıcı web sitesi pazarlama stratejileri planlarken bu ana hedeflerden biri olmalı.

Neden kendinizi ayırmak için web sitenize bazı etkileşimli içerik eklemiyorsunuz? Yaratıcı web sitesi pazarlama stratejilerinize ek olarak kitlenizle bağlantı kurarsınız.

Web sitenize koyduğunuz etkileşimli içerik türü arasından seçim yapabileceğiniz çeşitli seçenekler vardır. Bir video, bir Infographic veya farklı görseller olabilir.

Önemli olan, kullanıcılar ve hedef kitleniz için eğlenceli bir içerik türü seçmenizdir.

Kullanıcılar içeriğinizle eğlenmeye başladığında, paylaşma şansı da artar.

Web sitenizi ziyaret edecek ve deneyimleyecek daha fazla insan olacak ve bu da daha çok dönüşüm elde etmenizi sağlayacaktır.

Web sitenizin sağlam arama kelimeleri içerdiğinden ve dönüşümler için optimize edildiğinden emin olun.

Bu, web sitenizi artan ilgi ve trafik için hazırlama yönteminizdir.

5. Harika web sitesi içerikleri oluşturun

Muhtemelen bunu er ya da geç burada görmeyi bekliyordun. İşte burada. Harika bir web sitesi içeriği oluşturmak gerçekten de girişimciler için en iyi yaratıcı web sitesi pazarlama stratejilerinden biridir.

Harika içeriğin, harika bir web sitesinin temel yapı taşlarından birisidir. Aynı şey web sitesi pazarlaması için de geçerli.

Web sitesi içeriği oluştururken, özellikle de yazılı içerik söz konusu olduğunda çok dikkatli olunmalıdır.

Dürüst olmak gerekirse, sadece birkaç web sitesinde harika yazılı içerik var. Birçoğu sadece “iyi” içerikle geçiyor ve bunu taklit etmek istemezsiniz.

Web sitenizde sahip olmak istedikleriniz, yalnızca insanların dikkatini çeken değil aynı zamanda onların harekete geçmelerini sağlayan içeriklerdir.

İnsanları harekete geçirirseniz, içeriğinizin kazanan olduğunu bilirsiniz. Potansiyel bir müşteriden ilk kez bir alım yapmasını istemesi gerekir.

Harika içerik oluşturmak, bir ya da iki seferlik bir etkinlik olamaz. Sürekli ve tutarlı bir şekilde üretmeniz gerekir.

Her zaman web sitenizi gözden geçirin. Ancak, hedef kitlenizi aklınızda tutarken bunu yapın.

Gözlerini ne yakalayacak? Dikkatlerini ne çekecek? Onlara değer ne verecek? Onları kalmaya ve bir satın alma işlemi yapmaya ikna eden şey nedir?

Tüm dikkatini çektikten sonra, gerçekten işe başlayabilirsin, yani onlara, bir ürün ya da hizmet satmaya başlayabilirsin.

6. Mevcut imkanlardan faydalanın

Başarılı bir yaratıcı web sitesi pazarlama stratejileri aşırı süslü olmanızı gerektirmez.

Bir web sitesinin, özellikle küçük bir işletme veya startup ​​için olması halinde, çok karmaşık olmaları için bir sebep yoktur.

Bu küçük işletmeler için olmasa da çoğu için geçerlidir. Önemli olan web sitenizin amacını ilk etapta bilmenizdir.

Ne için kullanılacağını ve nasıl kullanılacağını bilmek, sizi ileriye doğru götürecektir.

Örneğin, web sitenizin ana işlevi işletmeniz için bir giriş işlevi görmesi ve yeni müşterilere ulaşması ise, daha fazla fazlasına ihtiyacınız yoktur. Web sitenizin bu noktada içermesi gereken, şirketin kurumsal bilgisi, iletişim bilgileri ve en fazla bir blogdur. Abonelik servisi gibi bir şey eklemek tamamen isteğe bağlıdır. Akıllı olun ve kullanmakta olduğunuz alt yapının ek özelliklerinden yararlanın. Web siteniz Wepro'da bulunuyorsa, sitenizi daha hızlı ve daha erişilebilir hale getirmek için kullanımını en üst düzeye çıkartabilirsiniz. Buna yardımcı olacak çok fazla modül desteğiniz mevcut.

Bu adım pazarlama maliyetlerinden tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Böylece pazarlama bütçenizin bir kısmını SEO gibi diğer çabalara ayırabilirsiniz.

Genel olarak, bu, web sitenizi başarı için ayarlaması gereken yaratıcı web sitesi pazarlama stratejilerinden biridir.

7. Harika bir SSS Sayfası Oluşturun

Hangi işletme, birinci sınıf bir pazarlama stratejisine sahip olmak ve uygulamak istemez?

Yapmak istediğin şey kesinlikle harika bir SSS (Sıkça Sorulan Sorular) sayfası oluşturmak.

Bu özel yöntemi yapmanın, diğer yaratıcı web sitesi pazarlama stratejilerinden farklı olan birçok yararı vardır.

Her şeyden önce, web sitenize gelen ziyaretçilere harika bir hizmet veriyorsunuz.

İkincisi, onlara tatmin edici ve bilgilendirici bir deneyim yaşatırsınız. Bu da markanız ve hedef pazarınız arasında bir güven köprüsü oluşturan bir şeffaflık düzeyi sağlar.

Güvenlerini kazanmak, onları potansiyel bir müşteriden müşteriye çevirmenin anahtarıdır.

Ve sonra Google’ın öne çıkan parçacıkları var.

Arama motoru sonuç sayfası özelliği ön plana çıkmakta ve önem kazanmaktadır, bu nedenle SSS sayfanızın orada olmasını istersiniz.

Buradaki noktamız, harika bir SSS sayfasının organik arama trafiğinizi olumlu yönde etkileyebileceğidir. Bu, özellikle dönüşüm hunisi aramaları için geçerlidir.

Fark edilir ve nihayetinde özellik kazanırsınız. Sektörünüzdeki en önemli soruların bazılarını bir listeye koymak ve sonra bunları cevaplamak, dahil edilecek biletinizdir.

Ve elbette, bu yaratıcı web sitesi pazarlama stratejileri listenize layık bir katkı niteliğindedir.

Bursa E-ticaret sitesi hazırlamak için bizimle iletişime geçin.

8. Görsel kullanımını optimize edin

İnsanlar hızı sever. Web siteniz ne kadar hızlı yüklenirse, o kadar iyidir.

Öyleyse durum bu olduğu için neden bunu yaratıcı web sitesi pazarlama stratejilerinizin bir parçası olarak kullanmıyorsunuz?

Web sitenizi hızlandırın ve insanların akın etme ve daha da önemlisi sayfada kalma olasılıklarını daha da yükseltin.

Hızlı bir web sitesi ziyaretçilerin daha uzun süre kalmaları ve sitenizin ve markanızın sunduğu şeyleri keşfetmeleri için daha fazla sayfa tıklamasıyla sonuçlanır.

Sitenizi hızlandırmanın yollarından biri, resimlerinizi optimize etmektir. Bunu başarmak için çeşitli araçlar vardır.

Buradaki önemli bir hatırlatma, resimlerinizin boyutunu küçük tutmaktır. Görüntünün boyutu büyüdükçe, yüklenmesi daha uzun sürer ve bunu istemezsiniz.

Site ziyaretçilerinizden başparmak almanın yanı sıra, hızlı sayfa hızı da Google tarafından çok beğeniliyor.

Her ne kadar ana yararı sitenizi arama motoru sonuçlarında üst sıralara çıkarmak olsa da, bu aynı zamanda bir SEO artışı olarak sayılır.

Ve aralarından seçim yapabileceğiniz birçok resim olduğundan, resimlerinizi optimize etmenize yardımcı olacak kaynaklar konusunda endişelenmenize gerek yok. Bu konuda ister yardımcı programlardan faydalanın, ister site alt yapınızın size sağladığı imkanlardan faydalanın.

9. İlgi çekici videolar kullanın

Yaratıcı olmak ister misiniz? O zaman videoları kullan! Video oluşturmak ve kullanmak çok kolaydır.

Yapmak istediğiniz, ilgi çekici videolar oluşturmak ve bunları yaratıcı web sitesi pazarlama stratejilerinizden biri olarak kullanmaktır.

Bunu tam olarak nasıl yapıyorsunuz? İlgi çekici videoları bloglarınızla ilişkilendirerek.

Bunu yapmanın birkaç yolu vardır, işte en iyilerinden ikisi:

- Videolarınızı blogunuzun yazılı içeriğine dayandırmayı seçebilirsiniz.

- Web sitenizdeki yazılı bloglardan hiçbirine dayanmayan videoya bir konuşma kaydetmeyi seçebilirsiniz.

Videonuzu nerede barındıracağınıza gelince, çok sayıda seçeneğiniz de var. Bunu YouTube'da, Vimeo'da veya benzer başka bir sitede yapabilirsiniz.

Videonuzu tamamladıktan sonra, web sitenize yerleştirebilirsiniz.

10. Katkıda bulunan bir yazar olmak

Birinin yaratıcılığını ifade etmenin, yazmaktan daha iyi birkaç yolu vardır. Bu nedenle, yaratıcı web sitesi pazarlama stratejilerinize bir ek arıyorsanız, yazmak harika bir seçenektir.

Kesin olmak gerekirse, sizin gibi girişimciler için işe yarayan bir strateji istiyorsanız, katkıda bulunan bir yazar olabilirsiniz.

Ancak, web sitenizi tanıtmanın bir yolu olarak katkıda bulunan bir yazar olmaya karar verirseniz, önce kendi alanınızda bir uzman olmanız gerekir.

Alanınızdaki diğer yazarlara veya gazetecilere ulaşmak için yazılı parçanızı kabul etmeye istekli olup olmadıklarını öğrenin.

Yazdıklarını kullanmak isteyip istemediklerini yayınlara veya gazetecilere sormaktan çekinmeyin.

Onlara sormanın zararı olmaz. Ve eğer yararlı ve bilgilendirici bir şey yazdığınızı görürlerse, işte o zaman yaptığınız şeyi başardınız demektir.

Bu durumda insanlar, adınızın ve işletmenizin farkına varırlar. Bu sayede de web sitenize bu parçadan geri yönlendirebilirsiniz.

Sonuç

Bir startup mısınız, yoksa daha önce başarıya ulaşmış ve kurulmuş bir işletme misiniz? İşletmenizin durumuna bakılmaksızın, web siteniz önemli bir unsurdur.

Web siteniz sadece güzel resimler ve heyecan verici videolar sergilemek için bir yer değildir. Asıl amacı büyümenizi hızlandırması ve ulaşılabilir olmasıdır.

Sizler de girişimciler için yaratıcı web sitesi pazarlama stratejilerini uygulayın ve sizin ve siteniz için neyin işe yarayacağını görün.

Şimdi eğer bir internet sitesi yaptırmaya karar verdiyseniz, bizimle iletişime geçin.