Instagram Reklam Verirken Yaşanan 'Reklam Hesabı Bulunamadı' Nedir, Nasıl Düzelir?

Instagram Reklam Verirken Yaşanan 'Reklam Hesabı Bulunamadı' Nedir, Nasıl Düzelir?

23 Ağustos 2020, Pazar


DEVAMINI OKU
"Gün geçmiyor ki yeni bir Intagram / Facebook reklam hatası karşımıza çıkmasın. Son günlerde yeni türeyen bir hata olan 'Reklam hesabına erişilirken bir sorun oluştu. Lütfen daha sonra tekrar dene' nedir, nasıl çözülür?"
Instagram Reklam Verirken Yaşanan 'Reklam Hesabı Bulunamadı' Nedir, Nasıl Düzelir?

Instagram Reklam Verirken Yaşanan 'Reklam Hesabı Bulunamadı' Nedir, Nasıl Düzelir?

Gün geçmiyor ki yeni bir Intagram / Facebook reklam hatası karşımıza çıkmasın. Son günlerde yeni türeyen bir hata olan 'Reklam hesabına erişilirken bir sorun oluştu. Lütfen daha sonra tekrar dene' nedir, nasıl çözülür?

Küçük işletmelerin nerdeyse ana kalesi haline gelen Instagram, her geçen gün kendinisi geliştirmeye devam ediyor. Ancak bu süreçlerde o kadar çok hataya sebep oluyorlar ki, gerçekten takip etmekte zorlanıyoruz.

Tek yapmaya çalıştığımız şey, parasını verip reklam vermeye çalışmak ancak bunun için önümüze her türlü engeli çıkarmaktan kendini alı koyamayan Facebook ekibine buradan selamlarımızı yolluyorum.

Facebook Business Manager konusunda geliştirmelerini sürdürüyor. Tüm işletmeler için ayrı ayrı business manager yöneticisi oluşturmuş. Eskiden Facebook'un sağ üst menüsünde, sayfaları yönet ve reklam yönet varken, şimdi Business Manager sekmesi yer alıyor.

Bununla birlikte neredeyse tüm işletme hesaplarınız (Instagram profesyonel hesaplar) burada listeleniyor. Tabi sorun şurada başlıyor, sizler Intagram heasplarınızı profesyonel hesaba geçirirken, kullandığınız reklam hesapları kişisel reklam hesaplarıydı. Şimdi burada bir karmaşa çıkıyor ve Facebook sizi her işletme için reklam hesabı oluşturmaya itiyor.

Anladığım kadarıyla, kişisel reklam hesabınız, Business Manager heasbınızda görülmediği veya yetkilendirilme yapılmadığı için, eğer mevcut düzeninizi bozup, Business Manager üzerinden ayarlar yapmaya başladıysanız, muhtemelen bu durum, zaten kurulması hiç bir mantıkla bağdaşmayan, süper Facebook süreçlerine göre bağlantılarınızı bozdunuz anlamına geliyor.

Bursa E-ticaret sitesi hazırlamak için bizimle iletişime geçin.

Reklam Hesabı Bulunamadı

Aslında oldukça basit görünen bu hatayı düzeltmek için baya zaman harcadık. Denediğimiz örneklerde maalesef sonuca ulaşamadık. Daha önceki yazılarda da belirttiğim bir husus var. Bu süreçler oldukça hassasiyet isteyen süreçler. Facebook attığınız hiç bir adımı yok saymıyor.

Örneğin bir Instagram hesabınızı Facebook sayfasına bağlamak istiyorsunuz. Bunun için, geçmişte incelediğimiz 'İşletme sınırına ulaştınız' hatasını alıyorsunuz. Daha sonra diyorsunuz ki, yeni bir Facebook sayfası açıp deniyim bari, deniyorsunuz, tekrar aynı hatayı alıyorsunuz. Fakat o da ne, işinize yaramadığı halde, denediğiniz Facebook sayfası çoktan açılmış. İşte size bu duruma en basit kanıt. Şimdi bu süreçten sonra, sorunları düzeltebilmek için her şeyi deniyorsunuz. İnternet sitesinden ayarlara girdiniz, Business Manager, derken yeni açılan Facebook sayfasına bağlamaya çalıştınız, belki de bağladınız. İşte ikinci sorun, artık hem eski Facebook sayfanız var hem yeni.

Bu süreçler o kadar karışıyor ki, bir yerden sonra ne nereye bağlı takip etmek imkansız bir hal alıyor.

Facebook ile İyi Geçinin

Temel mottomuz, çok sevgili Facebook ailesi ile iyi geçinmek. Bu gerek maddi, gerek süreç yönetimi anlamında karşımıza çıkabiliyor.

Onun için size en temel önerim, attığınız adımları çok dikkatli atın. Her ne yapıyor ve deniyorsanız, kafanızda mantıksal bir süreç sırasıyla gidin.

Evet bunları burdan yazması kolay diyorsunuz ama, inanın başka bir çözümü yok.

Konuyla ilgili çözüm ararken Facebook'un kendi resmi açıklamalarını buldum ve inceledim. Onları da sizlerle paylaşıyorum. Bence inanılmaz karışık bir anlatım dili var, ve bazı notlarda belirttiği gibi bazı hareketlerin geri dönüşü yok. Onun için dikkatli inceleyin, umarım bir çözüm oluşturur.

Business Manager'a Reklam Hesapları Ekleme

Business Manager'ınızda sahibi olduğunuz reklam hesaplarını ekleyebilir ve başka kişi veya işletmelerin sahibi olduğu reklam hesaplarına erişebilirsiniz. İşletme Ayarlarınızın Reklam Hesapları kısmında, sahibi olduğunuz reklam hesaplarını ve başkalarına ait olup sizin erişebildiğiniz reklam hesaplarını görürsünüz. Bir reklam hesabı başka bir kişi veya işletmeye aitse, reklam hesabı adının altında reklam hesabının sahibi olan kişi veya işletmenin adını görürsünüz. Reklam hesabı size aitse, ek bilgi görmezsiniz. Kendi adına reklam verilen, Ortak adına reklam verilen, Kendinize ait, Ortağa ait, Aktif, Devre Dışı veya Kapalı ile filtreleyebilirsiniz.

Business Manager'ınıza reklam hesapları eklemenin 3 yolu vardır.

Özel E-ticaret sitenizi oluşturmak için bizimle iletişime geçin.

Reklam Hesabı Ekleme: Bir reklam hesabı eklemek bu hesabı kalıcı olarak Business Manager'a taşır. Reklam hesabı eklemek için hem reklam hesabının sahibi hem de Business Manager'da yönetici olmanız gerekir. Bir reklam hesabını ekledikten ve Business Manager'ınıza taşıdıktan sonra bu işlemi geri alamayacağınızı lütfen unutmayın. Reklam hesabınızın tüm yönetiminin Business Manager profilinizde tamamlanması gerekir. Başka bir Business Manager hesabına ait bir reklam hesabını ekleyemezsiniz. Başka bir işletmeye ait bir reklam hesabı üzerinde çalışmaya devam etmek istiyorsanız, bu hesaba erişim isteyebilirsiniz.

Bir Reklam Hesabına Erişim İsteme: Business Manager'da bir reklam hesabına erişim talep ederseniz, o Business Manager'ın yöneticisi, size bu hesap üzerinde çalışmanız için izin verebilir.

Yeni bir reklam hesabı oluşturma: Business Manager'da yeni bir reklam hesabı oluşturursanız, bu hesap kalıcı olarak Business Manager'da yer alır. Business Manager'da oluşturulan reklam hesabı, Business Manager hesabı olmayan bir hesap sahibine aktarılamaz.

Başlamadan önce

Şu durumlarda Business Manager'a bir reklam hesabı ekleyemezsiniz:

- Eklemeye çalıştığınız reklam hesabını zaten başka bir işletme tarafından eklenmişse. Bir reklam hesabına sadece bir Business Manager sahip olabilir. Bunun yerine, reklam hesabına erişim talep edebilirsiniz.

- Kişisel bir reklam hesabını zaten Business Manager'a eklediyseniz. Kişisel Facebook hesabınızla Business Manager'da sadece tek bir reklam hesabı ekleyebilirsiniz. Bunun yerine, Business Manager'da yeni bir reklam hesabı oluşturabilir veya bir başka reklam hesabına erişim talep edebilirsiniz.

- İşletmenize yeni reklam hesabı eklemede reklam hesabı sınırınıza ulaştınız. Şu anda daha fazla reklam hesabı talep etme seçeneği sunulmamaktadır. Reklam hesabı sınırınız reklam harcamanıza dayalı olarak artar. Business Manager'da reklam hesabı sınırınızı nasıl göreceğinizi öğrenin.

- Reklam hesabı, ön ödemeli bir reklam hesabıysa. Ön ödemeli reklam hesapları, yalnızca belirli konumlarda olmaları halinde Business Manager'a eklenebilir.

Business Manager'a bir reklam hesabı ekleme

Business Manager'a reklam hesabı ekleme adımları:

- İşletme Ayarları'na gidin.

- Hesaplar'a ve Reklam Hesapları'na tıklayın.

- Ekle'ye tıklayın.

3 seçenekten birini seçin:

- Reklam Hesabı Ekle, Bir Reklam Hesabına Erişim İste veya Yeni bir reklam hesabı oluştur.

- Bir reklam hesabına erişim istemeyi veya reklam hesabını eklemeyi seçerseniz, reklam hesabı numarasını girin. Hesap numarasını nerede bulacağınızı öğrenin.

- Kişileri ve erişim düzeylerini seçmek için yönergeleri izleyin.

Bursa internet sitesi hazırlamak için bizimle iletişime geçin.

İşte Facebook'un bizleri düşünerek hazırladığı açıklamalar bunlar. Bence çok yetersiz ve faydasız, ancak bu konuda çalışmalarımız ve çözüm arayışlarımız sürüyor.

Yeni bir çözüm yolu, ya da yeni süreçler bulduğumuz an sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. İlginiz için tekrar teşekkür ederiz.