Instagram Shopping (Alışveriş) Özelliği Sonunda Türkiye Pazarında Hizmete Sunuldu

Instagram Shopping (Alışveriş) Özelliği Sonunda Türkiye Pazarında Hizmete Sunuldu

26 Ekim 2020, Pazartesi


DEVAMINI OKU
"Artık Instagram her alanda olduğu gibi e-ticaret alanında da önemli bir oyuncu. Facebook Shopping özelliği çok önce aktif olmuştu, Instagram bu durumu ürün etiketleme özelliği ile bir adım yukarıya taşıdı."
Instagram Shopping (Alışveriş) Özelliği Sonunda Türkiye Pazarında Hizmete Sunuldu

Instagram Shopping (Alışveriş) Özelliği Sonunda Türkiye Pazarında Hizmete Sunuldu

Artık Instagram her alanda olduğu gibi e-ticaret alanında da önemli bir oyuncu. Facebook Shopping özelliği çok önce aktif olmuştu, Instagram bu durumu ürün etiketleme özelliği ile bir adım yukarıya taşıdı.

İlk olarak Mayıs ayında tanıtılan Instagram Shop özelliği yalnızca belirli pazarlarda kullanıma sunulmuştu. Sonunda Türkiye'de izinli pazarlar arasında yerini aldı ve başvuruları kabul etmeye başladılar.

Instagram Shopping özelliği temelinde instagram postlarında ürünlerinizi etiketlemnizi sağlayan bir özelliktir. Bu sayede pazarlama ve reklam görsellerinizi direk olarak satışa yönlendirme imkanınız oluyor.

Artık Türkiye izinli pazarlarda olduğuna göre sizler de mevcut e-ticaret sitenizdeki ürünleri Instagram işletme hesabınıza entegre edebilirsiniz.

Bunun için kontrol etmeniz gereken bazı koşullar var:

1- Fiziksel Ürün Satışı

Instagram ürün satışı konusunda kesin aradığı koşullar var, fiziksel ürün. Aslında bu ciddi bir problem, özellikle günümüzde dijital ürün satışı pazarda büyük yer kaplıyorken, Instagram'ın bu konuda çözüm sunmaması büyük bir eksiklik. Ancak bunun da zaman içinde değişeceğini düşünüyoruz.

2- Ticari ve Yasal İlkelere Uygunluk

Instagram Ticari İlkeleri detaylı şekilde açıklanmış durumda. Bu koşullar her zaman önemlidir. Ayrıca yine bu ilkelerde belirtildiği gibi, ilgili ülkenin yasal sorumlulukları ve kuralları da bu satış ortamları için geçerlidir. Türkiye'de elektronik olarak ticareti yapılması yasak sigara, alkol, tütün ve benzeri ürünler yine Instagram üzerinde de kesinlikle satışa sunulamaz.

Instagram alışveriş entegrasyonlu E-ticaret sitesi hazırlamak için bizimle iletişime geçin.

3- Instagram İşletme Hesabı

Instagram işletme hesabınızın olması gerekiyor. Profesyonel hesaba geçiş yaparken, Instagram hesabınızı bir Facebook sayfasına bağlamanız gerekiyor. Bu süreçlerle ilgili internet üzerinde pek çok makaleye ulaşabilirsiniz. Instagram'ın detaylı açıklamalarına şu adresten ulaşabilirsiniz.

4- Instagram Shopping Entegrasyonlu E-Ticaret Sistemi

Aslında tüm bu işlemlerin sonuca bağlandığı, Instagram Shopping özelliğinin aktif olması için gereken entegrasyonun yapılmasını sağlayan ana unsur E-Ticaret sitesi. Entegrasyon süreçlerini tam olarak sağlayan bir e-ticaret alt yapınız varsa, tüm yapmanız gerekenler burada bitiyor. Katalog yöneticisi ile e-ticaret sitenizden aldığınız entegrasyon linkini kullanarak, yeni bir katalog oluşturun. Sonrasında kataloğunuz yükleniyor ve artık hazırsınız.

Instagram alışveriş entegrasyonlu E-ticaret sitesi hazırlamak için bizimle iletişime geçin.

Her şey tamamlandıktan sonra onay beklemeniz gerekiyor. Onay süreçleri takriben 1-2 iş günü içerisinde sonuçlanıyor ve geri dönüşü eposta üzerinden sizlere yapılıyor.

Sorunlar Yaşanabilir
[p] [p]Instagram alışveriş özelliğini açmaya çalışırken hata alabilirsiniz. Bu hatalar genelde ürünlerin doğru entegre edilmediğinden kaynaklı olabiliyor. Intagram shopping hataları daha önceleri izinli pazarlar içinde Türkiye bulunmadığı için oluyordu. Ancak şu an alımlar açık olduğu için, genelde onay süreçleri hızlı ilerliyor.

Şimdi eğer bir e-ticaret sitesi yaptırmaya karar verdiyseniz, bizimle iletişime geçin.