İnternet Sitenizi Google'da Üst Sıralara Çıkarın, SEO: #1 SEO Nedir?

İnternet Sitenizi Google'da Üst Sıralara Çıkarın, SEO: #1 SEO Nedir?

14 Ocak 2020, Salı


DEVAMINI OKU
"SEO çalışması için kurumsal olarak pek çok hizmet şekli mevcut. Ancak sürdürülebilir olması oldukça zor ve zahmetli bir iş. Bu konuda yapılması gereken pek çok alan var. Bunları düzenli yazılarla sizlere açıklamaya çalıaşcağız."
İnternet Sitenizi Google'da Üst Sıralara Çıkarın, SEO: #1 SEO Nedir?

İnternet Sitenizi Google'da Üst Sıralara Çıkarın, SEO: #1 SEO Nedir?

SEO çalışması için kurumsal olarak pek çok hizmet şekli mevcut. Ancak sürdürülebilir olması oldukça zor ve zahmetli bir iş. Bu konuda yapılması gereken pek çok alan var. Bunları düzenli yazılarla sizlere açıklamaya çalıaşcağız.

Bu yıl sizler için yeni bir yazı dizisine başlıyoruz. SEO için yapılabilecek çalışmaları belirli aralıklarla makaleleştirip, sizlere sunmaya çalışacağız. Kısaca SEO'dan bahsetmeye çalışalım.

SEO Nedir?

Search Engine Optimization, yani arama motoru optimizasyonu; arama motorlarınını internet sitesini daha iyi tanıyarak, ilgili anahtar kelimelerde üst sıralarda göstermesi için yapılan çalışmalara verilen isimdir.

SEO Neden Zordur?

SEO; bir internet sitesi kurulumu veya tek seferlik hazırlanacak bir yazılım değildir. SEO tam anlamıyla düzenli bir hizmet ve uğraşıdır.

SEO'da önemli olan ilerleme süreçlerini doğru takip etmek ve adım adım hangi noktadan destek verileceğini belirleyerek doğru noktalara, yeteri kadar güç vermektdir.

Hem fazlası, hem azı zarardır.

Bursa seo çalışması yaptırmak bizimle iletişime geçin.

SEO Parayla Satın Alınamaz!

SEO malesef parayla tek seferde satın alınamıyor. Onun için şu paraya ilk sırada çıkartalım, yıllık yenilemenizi yapın gibi söylemler tamamiyle müşteri kandırmaya yönelik söylemlerdir.

SEO ilk sonuçlarını 1-3 ay arasında vermeye başlar. 6. aydan sonra artık yer sabitlenmeye başlamış olur ve sonrasında bu yeri tutmak için çalışmalar sürer.

Google Adwords / SEM

SEO çalışmalarında çoğu zaman gözden kaçan bir durum olur. SEO çalışması özünde internet sitenizin Google'da üst sıralara çıkması için yapılır. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi, SEO çalışması hemen sonuç vermez. Peki bu süreçde ne yapmalıyız?

İşte bu noktada devreye Google Adwords giriyor. Google Adwords çalışması, SEM (Search Engine Marketing, Arama Motoru Pazarlaması) olarak da bilinen adıyla, aslında parayla Google'dan anahtar kelime satın almak anlamına gelir.

Biz SEO hizmetinde, ilk zamanlarda yaşanan yavaş ilerlemeyi dengelemek için Google Adwords'den faydalanıyoruz. İlerleyen süreçlerde SEM bütçesini azaltıp, SEO bütçesi ile bir denge oluşturuyoruz.

Bu şekilde, verilen hizmetin esas noktasından ayrılmamış oluyoruz.

Bursa seo ajansı çözümü bulmak için bizimle iletişime geçin.

Kısaca SEO detaylarından bahsettik. Sanırım herkesin kafasında SEO çalışması hakkında bir şeyler oluşmuştur. Evet zor bir hizmet, evet zaman alan bir hizmet, evet maliyetli bir hizmet.

Peki bu kadar zor olmasına karşın neden bu kadar önemli ve popüler?

Çünkü günümüzde tüm pazarlama çalışmaları dijital dünyaya kaydı ve artık dijital ortamda yaptığınız bir pazarlama faaliyeti yoksa, pazarda hiç yok sayılırsınız. SEO dijital platformda yapabileceğiniz en büyük pazarlama çalışması.

SEO için profesyonel hizmet almak çoğu zaman kaçınılmaz, ancak küçük işletmeler için bu hizmet oldukça maliyetli görünebiliyor ve bütçe ayırmak zor oluyor. Bu durumda kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeyler elbette mümkün.

Bu yazı dizisinde, küçük işletmelerin kendi SEO faaliyetlerini yürütebilmeleri için yapmaları gerekenleri, başlıklar halinde incelemeye çalışacağız. Bizi takip etmeye devam edin.

Eğer SEO çalışması ile ilgili kurumsal talepleriniz varsa ve çözüm arıyorsanız, bizimle iletişime geçin.