İşinizin Neden E-Ticaret Sitesine İhtiyacı Olduğuna Dair 10 Neden

İşinizin Neden E-Ticaret Sitesine İhtiyacı Olduğuna Dair 10 Neden

07 Haziran 2019, Cuma


DEVAMINI OKU
"İş modelinizi sürekli yükselen bir eğride tutmak için dikkat etmeniz gereken önemli iki şey vardır. Birincisi düzenli şekilde artan yeni müşteriler, ikincisi de mevcut müşteriler ile sürdürülen doğru, etkili ve verimli iletişim."
İşinizin Neden E-Ticaret Sitesine İhtiyacı Olduğuna Dair 10 Neden

İşinizin Neden E-Ticaret Sitesine İhtiyacı Olduğuna Dair 10 Neden

İş modelinizi sürekli yükselen bir eğride tutmak için dikkat etmeniz gereken önemli iki şey vardır. Birincisi düzenli şekilde artan yeni müşteriler, ikincisi de mevcut müşteriler ile sürdürülen doğru, etkili ve verimli iletişim.

Eğer geleneksel ve fiziksel bir mağazacılık ile işinizi sürdürüyorsanız bu maddelerin oldukça zor olduğunun farkındasınızdır. Tek tek her müşteriyle ilgilenip gönüllerini kazanmanız gerekir ki bu oldukça zorlu bir süreçtir.

Hepimiz biliyoruz ki günümüzde internet sadece veri toplamak, eposta gönderip almak ve kişilerle görüşmekten ibaret değil. Artık kişiler ürünlere ve hizmetlere de internet üzerinden erişip kapılarına kadar getirtiyorlar. Bu internetin en büyük özelliklerinden birisi oldu ve hayatımızın içine kadar girdi. Artık pek çok insan alışveriş tercihlerini internet üzerinden yaptıkları araştırmalara göre değerlendiriyor. Eğer sizler de bu pazarın bir parçası olmak istiyorsanız iş modelinize e-ticaret entegrasyonu yapmanız gerekir.

İşte size neden iş modelinize e-ticaret entegrasyonu yapmanız gerektiğini gösterecek nedenler:

1- İnternette Dolaşan İnsanların %80'i Online Alışveriş Yapıyor

İnsanlar artık online dolaşıyorlar. Gerek bilgisayar, gerek tablet, gerek mobil akıllı telefonlar. Geleneksel alışveriş yöntemleri de bu sebeple değişiyor. Artık satışlar için müşterilerin kapınıza kadar gelmesini beklemek zorunda değilsiniz. Sizler de rakipleriniz gibi müşterilerinizin istedikleri ürünlere ve hizmetlere istedikleri zaman ulaşabilme kolaylığı sağlayabilirsiniz.

2- Daha Geniş Kitle Erişimi

E-Ticaret sitesi ürünlerinizi yalnızca mağazanız kadar kısıtlı bir lokal alana değil, tüm dünyaya pazarlamanıza yardımcı olur. Bu websiteleri sayesinde müşterileriniz ile aranızdaki coğrafi bariyerleri aşabilirsiniz ve dilediğiniz her yerdeki hedef kitlelerinize ulaşabilirsiniz.

Bursa E-ticaret sitesi hazırlamak için bizimle iletişime geçin.

3- Satın Alma Kararları E-Ticaret Siteleri İle Şekillenir

Müşteriler kafalarında satın alacakları bir ürünü belirledikten sonra onu internette araştırmaya başlarlar. Ve sizin de bildiğiniz gibi internet siteniz sizin online showroomunuzdur. Ürünlerinizi orada sergiler ve müşterilerin kolayca inceleyip değerlendirebilmesine yardımcı olursunuz. Şimdi düşünün, eğer bir e-ticaret siteniz varsa, müşterileriniz bu ürünleri almaya yalnızca bir kaç tık uzaktadırlar. Fiziksel para da olmadığı için çok kolay şekilde alışverişe yönlenirler. Doğru hazırlanmış ve göz alıcı bir e-ticaret sitesinde müşteriler karar verme süreçlerinde sizlerin yönlendirmelerini takip edecekler ve o ürünü almak isteyeceklerdir.

4- E-Ticaret Kolaylık Sağlar

İlgili müşteriler evlerinde oturup film izlerken aynı zamanda ürünlerinizi de inceleyebilirler. Hatta bu kişilere ürünlerinizin yanı sıra benzer ve önerilen başka ürünler de satabilirsiniz. E-Ticaret sitesi ile müşterilerinize zaman kazandırırsınız. Kalabalık ve bunaltıcı mağaza ortamlarından müşterilerinizi kurtarabilirsiniz. Ayrıca hızlı ödeme, sipariş takibi ve hızlı süreçler ile müşterilerinizin de kalbini kazanırsınız.

E-ticaret sitenize SEO hizmeti almak için bizimle iletişime geçin.

5- Arama Motorları Yeni Müşteri Edinmenizi Kolaylaştırır

Bir işletmenin başarılı olmasının en önemli etkeni lokasyonudur. Eğer mağazanız doğru bir lokasyonda değilse, kârlılığınız hiç bir zaman beklediğiniz noktaya erişemez.

Bununla birlikte bir e-ticaret sitesi size üst düzey lokasyonlar sunar. Arama motorları ile, mağazanızın lokasyonunu düşünmenize gerek kalmaz. Çünkü arama motorları, işinizin çeşidine göre sizi puanlar ve yapacağınız SEO çalışmalarıyla birlikte üst sıralara yükselterek potansiyel müşterilerinizin önüne çıkarır. Potansiyel müşteriler henüz sizin mağazanızın önünden geçmemiş olabilir, hatta isminizi bile duymamış olabilir. Ancak online olarak belki de ilk olarak sizi bulacaktır. Her gün birileri sizin ürünlerinizi arıyor. E-ticaret siteleri ile tüm ihtiyaçlara cevap verebilirsiniz.

6- E-Ticaret İle Promosyon Yapmak Çok Daha Kolay

Bazı özel festival günlerinde ve tatillerde mağazalar çeşitli promosyonlar yapar ve bunları yaymanın yollarını ararlar. Bu durumlarda e-ticaret sitesi sizin için ücretsiz promosyon yapan partneriniz gibi davranır. Bu online promosyonlar hem kısa vadede iyi dönüşler sağlar, hem de yeni müşteri kayıtlarıyla yeni etkileşimlere yardımcı olur. Bu da uzun vadede yüksek kârlılık olarak geri dönüş sağlar.

7- E-Ticaret Marka Değerinizi Büyütür

Başlangıçta, bugünün çok büyük isimleri olan Flipkart, Myntra, Amazon, Snapdeal, Paytm, Jabong, ShopClues, Ebay gibi markalar normal mağazalar olarak işe başladılar. O zamanlar online satışın bu kadar büyük hacimlere ulaşacağını kimse tahmin edemiyordu. Daha sonradan sattıkları ürünlerin yanı sıra kendileri esas marka oldular.

Bursa E-ticaret danışmanlığı almak için bizimle iletişime geçin.

8- Tatillerde Bile Kazanın

7x24 satış yapan e-ticaret siteniz ile potansiyel müşterilerinize sizlerden alışveriş yapmaları için imkan sağlarsınız. Hem de yalnızca mesai saatlerinde değil, istedikleri her saat. Pazar veya resmi tatil günleri olması sizin satış yapmanıza engel olmaz. Ayrıca bu da müşterilerinizin ve satışlarınızın artmasına yardımcı olur.

9- Dönüşüm Oranlarını Artırın

Markanızın ne kadar popüler olursa olsun, eğer satış oranlarınız düşükse kârlılığınız da düşüktür. Bir e-ticaret sitesi dönüşüm oranlarınızın artmasına yardımcı olur. Müşterileriniz mağazanızı gezmek yerine ürünü anında satın alabililer.

10- Kurulumu Daha Kolay

Bir e-ticaret platformu kesinlikle fiziksel bir mağaza kurmaktan çok daha kolaydır. Pek çok platform bu konuda destek sağlamaktadır. Ayrıca web ajansı, eticaret sitesi yapan firmalar bu konuda sizlere destek olur. Bursa web ajansı, bursa web tasarımı, bursa eticaret sitesi şeklinde yapacağınız aramalar da sizlere yardımcı olacaktır. Unutmayın önemli olan doğru ajansla çalışıp, doğru referanslarla ilerlemek.


Şimdi eğer bir e-ticaret sitesi yaptırmaya karar verdiyseniz, bizimle iletişime geçin.