İşletmeniz İçin Neden Sosyal Medya Kullanmanız Gerektiğine Dair 8 Neden

İşletmeniz İçin Neden Sosyal Medya Kullanmanız Gerektiğine Dair 8 Neden

16 Haziran 2019, Pazar


DEVAMINI OKU
"Sosyal medya pazarlama çalışmalarının, geleneksel yöntemlerle yapılan pazarlama çalışmalarına göre çok daha güvenilir olduğunu kanıtlamıştır. Farklı sosyal medya platformlarında yapılan pazarlama çok daha iyi sonuçlar verir."
İşletmeniz İçin Neden Sosyal Medya Kullanmanız Gerektiğine Dair 8 Neden

İşletmeniz İçin Neden Sosyal Medya Kullanmanız Gerektiğine Dair 8 Neden

Sosyal medya pazarlama çalışmalarının, geleneksel yöntemlerle yapılan pazarlama çalışmalarına göre çok daha güvenilir olduğunu kanıtlamıştır. Farklı sosyal medya platformlarında yapılan pazarlama çok daha iyi sonuçlar verir.

İnternet kullanan yetişkinlerin %75'inin sosyal medya hesapları var. Tüketicilerin %80'i bir alışveriş yapmadan önce online olarak araştırma yapıyorlar. İşletmeleri %60'ı da sosyal medya üzerinden yeni müşteriler kazandıklarını söylüyorlar.

Geçen her gün, geleneksel pazarlama yöntemleri sosyal medya pazarlama yöntemleri tarafından gölgede kalıyor. İşte size bazı nedenler:

1- Artan marka bilinirliği ve müşteri sadakati

Sosyal medyada varlık göstermek, müşterilerinizin çevrim içi ortamda sizi bulmasını ve sizinle bağlantı kurmasını sağlar. Müşterilerinizin işletmenize bağlanmasına izin vererek, daha yüksek müşteri katılımı için kapıları açarsınız. Hayranlarınız markanızla sosyal medyada etkileşimde bulundukça, daha sadık hale gelirler ve dolayısıyla ürünlerinizi satın alma olasılıkları artar.

İşletmeleri sosyal medyada takip eden müşterilerin, satın alma olasılıkları normal tüketicilerden %71 daha fazladır.

2- Müşterilerinize daha iyi destek sunarsınız

Sosyal medyanın büyük faydalarından biri, müşterilerinizin kaygılarını anında anlayıp yanıtlayabilmektir. Artık tüketicilerin %67'sinden fazlası müşteri desteği için sosyal medyaya gidiyor. Günümüzde insanlar bir an önce "başıma bir şey geldi" demek ve hızlı bir şekilde "işte düzeltildi" duymak istiyorlar.

Bursa sosyal medya ajansınızı belirlemek için bizimle iletişime geçin.

3- Müşterileriniz için daha iyi reklamlar ve sizin için daha iyi sonuçlar.

Sosyal medya ile; reklamlarınızı müşterilerinize daha iyi hedefleyebilirsiniz. İşletmenizin sunduğu ürünlerden veya hizmetlerden herhangi biriyle hiç bir ilgisi olmayan insalara kör şekilde reklam vermek yerine, insanları çevrim içi olarak davranışları ve tercihleri yoluyla özellikle hedef alabilirsiniz. Böylece bütçenizi çok daha verimli kullanmış olursunuz.

Kullanabileceğiniz bir diğer güzel şey ise işletmelerin belirli yerlerdeki insanlara pazarlanmalarını sağlayan coğrafi izlemeli reklamlardır.

4- Çok daha geniş erişim kitlesi

2019 yılının ilk çeyreğinden itibaren, Facebook aylık 2.38 milyar aktif kullanıcısı olduğunu açıkladı. Bu, on yıldan biraz daha uzun bir süre içinde sosyal ağın mevcut insan nüfusunun yaklaşık yüzde 35'ini biriktirdiği ve Instagram'ın 1 milyat kullanıcısını bile hesaba katmadığı anlamına geliyor.

Youtube'un aylık 2 milyar aktif kullanıcısı var ve Twitter, 2019 yılının ikinci çeyreğinde, aylık 325 milyon aktif kullanıcısı olduğunu bildirdi. İstatistikler kanıtlıyor ki, eğer bir işletme veya başkalarıyla iletişim kurmak isteyen bir kişi iseniz, sosyal medya giderek bu mesajı pazarlamak için en iyi yer haline geliyor.

5- Yatırım dönüşünü ölçümleyebilirsiniz

Hiç bir işletme, zor kazandığı parasını bir dönüşü olmayan yere yatırmak istemiyor, bunu anlıyoruz. İşte sosyal medyada pazarlamanın güzelliği de tam burada başlıyor. Çabalarınızdan ve yatırımlarınızdan tam olarak ne tür bir değer elde edeceğinizi belirlemek için artık çok daha donanımlısınız.

Sosyal medya, sayfanızda ne kadar trafik oluşturduğunuzu izlemenizi ve insanların sayfada hangi eylemleri gerçekleştirdiğini göstermenizi sağlar. Örneğin, kimler ürün satın almak için sitenizdeki linke tıklamış, gibi.

6- Web sitenize sosyal medya platformları üzerinden daha fazla trafik sağlayabilirsiniz

İşletmelerin sosyal medya hesaplarını yönetmekten büyük ölçüde faydalanabilmelerinin bir yolu da, sosyal medya hesaplarından aldığı trafiği kullanarak, bu trafiği ürünlerinizi satın alabilecekleri veya sizinle iletişim kurabilecekleri kendi sitenize yönlendirmektir.

Sosyal medya hesaplarına sahip olmanın bir diğer yararı da, sizin sitenizden çok daha fazla trafiğe sahip olan arama motorlarının ilk sayfasında yer alabilme imkanınızdır.

Bursa'da Sosyal Medya Yönetimi yaptırmak için bizimle iletişime geçin.

7- Sosyal medya pazarlaması, geleneksel pazarlamanın çoğundan daha ucuz ve daha etkilidir

Sosyal medya pazarlamasıyla siz ve müşterileriniz arasındaki engel hiç bu kadar az olmamıştı. İstediğiniz kadar az para yatırabilirsiniz ve işletmeniz hala çabalarınızdan ve yatırımlarınızdan faydalanabilir.

Geleneksel pazarlama yöntemlerinin çoğunda olduğu gibi, işletmeniz için işe yarayabilecek ya da faydasız yöntemler için çok para ödemeniz gerekebilir.

8- Rekabetin ne yaptığını öğrenin ve önlerinde kalın

Sosyal medyada, rakiplerinizin performansına göz atabilir ve onlar için neyin işe yaradığını, neyin olmadığını ve oradan sosyal medya stratejilerinden kendi öğelerinizi uygulayabilirsiniz. Bunu yaparak, kendi zorlu çalışmalarınızdan öğrendiğinizden beri, rakibinizden daha iyi bir performans sergileyen kendi işiniz için daha büyük bir varlık yaratabilirsiniz.

Sosyal medya, işletmeler için çok fazla değer sağlayabilir.


İlgili tüm sosyal kanallarda temsil edilmediğiniz sürece, markanız gerçekten çevrim içi değildir. Bu aslında işinizi müşterilerinize değil, aynı zamanda sizi çevrim içi topluluğun geri kalanına da bağlar.

Şimdi eğer sosyal medya yönetimi yaptırmaya karar verdiyseniz, bizimle iletişime geçin.