Kopya İçerik Nedir ve Kopya İçerik SEO Çalışmanıza Nasıl Etki Eder?

Kopya İçerik Nedir ve Kopya İçerik SEO Çalışmanıza Nasıl Etki Eder?

21 Haziran 2019, Cuma


DEVAMINI OKU
"Kopya içeriğin yanlışlıkla olması veya kasıtlı olarak birisinin sizin içeriklerini internet sitenizden kopyalamasının bir farkı yoktur. Kopya içerik kopya içeriktir ve mutlaka doğru şekilde yönetilmesi ve kullanılması gerekir."
Kopya İçerik Nedir ve Kopya İçerik SEO Çalışmanıza Nasıl Etki Eder?

Kopya İçerik Nedir ve Kopya İçerik SEO Çalışmanıza Nasıl Etki Eder?

Kopya içeriğin yanlışlıkla olması veya kasıtlı olarak birisinin sizin içeriklerini internet sitenizden kopyalamasının bir farkı yoktur. Kopya içerik kopya içeriktir ve mutlaka doğru şekilde yönetilmesi ve kullanılması gerekir.

Küçük bir işletmeniz olması veya büyük bir şirketiniz olması hiç farketmez; her internet sitesi içeriklerinin çalınması ve SEO pozisyonunun değişmesi konusunda saldırıya açıktır.

Bu yazımızda sizlere kopya içerik nasıl bulunur, bu içerikler sizin sitenizi veya diğer alan adlarınızı etkiliyor mu ve kopya içerik konusunu nasıl doğru bir şekilde ele alırsınız konularını açıklamaya çalışacağız.

Tekrar eden kopya içerik nedir?

Yinelenen içerik, birbiriyle tamamen aynı (tam yinelenen) veya çok benzer, aynı zamanda ortak veya yinelenen olarak da bilinen içerik bloklarını ifade eder. Neredeyse yinelenen içerik, yalnızca küçük farklılıklar içeren iki içerik parçasını ifade eder.

Elbette, benzer içeriğe sahip olmak doğaldır ve bazen kaçınılmazdır (yani, internette başka bir makaleden alıntı yapmak).

Kopya içeriğin farklı tipleri

İki tür kopya içerik türü vardır:

- Dahili yinelenen içerik, bir etki alanının birden fazla dahili URL aracılığıyla (aynı web sitesinde) yinelenen içerik oluşturmasıdır.

- Etki alanları arası kopyalar olarak da bilinen dış yinelenen içerik, iki veya daha fazla farklı etki alanı, arama motorları tarafından dizine eklenmiş aynı sayfa kopyasına sahip olduğunda oluşur.

Hem harici hem de dahili kopya içerikler tam kopyalar ya da yakın kopyalar olarak ortaya çıkabilir.

Yinelenen içerik SEO için kötü mü?

Resmi olarak Google yinelenen içerik için bir ceza uygulamamaktadır. Ancak, ceza yerine geçebilecek başka filtreleme yöntemleri mevcuttur: web sitenizin sıralama kaybı yaşaması gibi.

Yinelenen içerik Google’ın kafasını karıştırır ve arama motorunu, aynı sayfalardan hangisinin en iyi sonuçlarda sıralaması gerektiğini seçmeye zorlar. İçeriği kimin ürettiğine bakılmaksızın, orijinal sayfanın en iyi arama sonuçları için seçilen sayfa olmaması ihtimali çok yüksektir.

Bu, yinelenen içeriğin SEO için kötü olmasının bir çok nedeninden sadece bir tanesidir. İşte yinelenen içeriğin berbat olmasının başka açık nedenleri.

Bursa seo çalışması yaptırmak bizimle iletişime geçin.

Dahili yinelenen içerikle ilgili konular

Sayfa İçi Öğeler

Yinelenen içerik sorunlarını önlemek için, sitenizdeki her sayfanın şunlara sahip olduğundan emin olun:

- sayfanın HTML kodunda benzersiz bir sayfa başlığı ve meta açıklama

- web sitenizdeki diğer sayfalardan farklı başlıklar (H1, H2, H3 vb.)

Sayfa başlığı, meta açıklama ve başlıklar bir sayfadaki içeriğin minimum miktarını oluşturur. Ancak, web sitenizi yinelenen içeriğin gri alanından mümkün olduğunca uzak tutmak daha güvenlidir. Ayrıca, arama motorlarının meta açıklamalarınızdaki değeri görmesini sağlamanın mükemmel bir yoludur.

Çok fazla sayfanız olduğu için her sayfa için benzersiz bir meta açıklama yazamazsanız, o zaman hariç tutun. Çoğu zaman, Google içeriğinizden snippet'leri alır ve yine de bunu meta açıklaması olarak sunar. Ancak, tıklamaları artırmada kritik bir unsur olduğundan, eğer yapabilirseniz, özel bir meta açıklama yazmak yine de daha iyidir.

Ürün açıklaması

Anlaşılır şekilde, benzersiz ürün tanımları oluşturmak, birçok e-ticaret şirketi için bir web sitesinde her bir ürün için orijinal açıklamalar yazmak için çok zaman alabileceğinden zordur.

Ancak, örneğin “Kanvas Tablo” için üst sıralara çıkmak istiyorsanız, ürün sayfanızı Kanvas Tablo için o ürünü sunan diğer tüm web sitelerinden ayırmanız gerekir.

Ürünlerinizi üçüncü taraf satıcı web siteleri aracılığıyla satıyorsanız veya ürününüzü satan başka satıcılar varsa, her kaynağa benzersiz bir açıklama yapın.

Ürün açıklama sayfanızın diğerlerinden daha iyi performans göstermesini istiyorsanız, harika bir ürün açıklama sayfası nasıl yazılacağı hakkındaki makalemize bakın.

Boyut veya renk gibi ürün varyasyonları ideal olarak ayrı sayfalarda olmamalıdır. Bir ürünün tüm çeşitlerinin tek sayfada tutulması için web tasarım öğelerini kullanın.

URL Parametreleri

E-Ticaret sitelerinde (yinelenen e-ticarete özel olmasa da) yinelenen içerik bulunan başka bir yaygın sorun URL parametrelerinden kaynaklanmaktadır.

Bazı web siteleri, URL'lerin, URL'lerin farklı sürümlerini endeksleyen arama motorlarına, parametreler de dahil olmak üzere indekslenmesini sağlayabilecek sayfa varyasyonları (örneğin,?kod=12345, &renk=siyah vb.) oluşturmak için kullanır.

Web siteniz URL parametreleri kullanıyorsa, Portent CEO'su olan Ian Lurie’nin, The Duplication Toilet Bowl of Death adlı URL parametreleri yineleme konusundaki makalesini inceleyin.

WWW, HTTP ve Son Slash

Çoğunlukla gözden kaçan bir iç yinelenen içerik alanı şu URL'lerin etrafındadır:

- www (http://www.example.com) ve www olmadan (http://example.com)

- http (http://www.example.com) ve https (https://www.example.com)

- bir URL’nin (http://www.example.com/) sonunda ve sonunda bir eğik çizgi olmadan (http://www.example.com) bir eğik çizgi

Bu sorunları kontrol etmenin hızlı bir yolu, en değerli açılış sayfalarınızdan benzersiz bir metin bölümü almak, metni tırnak içine almak ve Google’da aramaktır. Google daha sonra bu tam metin dizisini arayacaktır. Arama sonuçlarında birden fazla sayfa gösteriliyorsa, yukarıda listelenen üç seçeneğin olasılığını inceleyerek bunun neden olduğunu belirlemek için yakından bakmak zorundasınız.

Web sitenizin www ile www olmayan ya da takip eden eğik çizgilerle, eğik olmayan eğik çizgilerle çakıştığını tespit ederseniz, tercih edilmeyen sürümden tercih edilene 301 yönlendirme yapmanız gerekecektir.

Not: URL’lerinizde www veya sondaki eğik çizgiyi kullanmanın veya kullanmamanın SEO yararı yoktur. Bu kişisel tercih meselesidir.

Harici yinelenen içerikle ilgili konular

Önemli miktarda değerli içeriğe sahipseniz, başka bir web sitesinde yeniden yayınlanmasıyla sonuçlanma ihtimali yüksektir. Bu olabildiğince iltifat, onsuz yapmak zorunda kalacaksınız. Yinelenen içeriğin harici olarak gerçekleşmesinin farklı yolları:

Bursa seo ajansı çözümü bulmak için bizimle iletişime geçin.

Kazınmış İçerik

Kazınmış içerik, bir web sitesi sahibinin, sitelerinin organik görünürlüğünü artırmak amacıyla başka bir web sitesinden içerik çalmasıdır. İçeriği kazıyan web yöneticileri, makinelerin çaldıkları sıyrılan içeriği “yeniden yazmalarını” sağlayabilir.

Sıyırılan içeriğin zaman zaman tanımlanması kolay olabilir, çünkü sıyırıcılar bazen içerik boyunca markalı terimlerin yerine geçemedi.

Manuel işlem cezası nasıl işler: Google’daki bir insan gözden geçiren, bir sayfanın Google’ın Web Yöneticisi Kalite Yönergeleriyle uyumlu olup olmadığını belirlemek için web sitesini inceler. Google’ın arama dizinini değiştirmeye çalıştığınız için işaretlenirseniz, web sitenizin önemli ölçüde düşük olduğunu veya arama sonuçlarından tamamen kaldırıldığını görürsünüz.

İzinsiz içeriğin mağduru iseniz, Google’ı “Telif hakkı ve diğer yasal sorunlar” seçeneği altında webspam rapor ederek bildirmeniz gerekir.

Sendikasyon İçeriği

İçerik sendikasyonu, başka bir web sitesi, büyük olasılıkla blogunuzda orijinal olarak görünen içeriğinizi yeniden yayınladığında gerçekleşir. İçeriğinizi kazımakla aynı değildir, çünkü başka bir sitede paylaşmaya gönüllü olduğunuz bir şeydir.

Bu kulağa ne kadar çılgınca gelse de, içeriğinizi sendikasyona sokmanın bir faydası var. İçeriğinizi daha görünür hale getirir, bu da web sitenize daha fazla trafik çekmesine neden olabilir. Başka bir deyişle, sitenize geri dönen bağlantılar için içerik ve muhtemelen arama motoru sıralamalarında işlem yapıyorsunuzdur.

Yinelenen içerik nasıl denetlenir

Arama motorlarında sıralaması az olan içeriğe sahip web sayfalarınız varsa, içeriğinizin kopyalanıp kopyalanmadığını ve başka bir web sitesinde kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmelisiniz. İşte bunu yapmanın bazı yolları:

Tam Eşleşme Araması

Web sayfalarınızdan birinden birkaç cümle metni kopyalayın, tırnak içine alın ve Google’da arayın. Tırnak işaretlerini kullanarak, Google’a tam olarak bu metni döndüren sonuçların istediğini söylüyorsunuz. Birden fazla sonuç görünürse, biri içeriğinizi kopyaladı.

Copyscape

Copyscape, web sayfası metninizi diğer alanlarda bulunan yinelenen içerik için kontrol eden ücretsiz bir araçtır. Sayfanızdaki metin kazınmışsa, rahatsız edici URL sonuçlarda görünecektir.

Sizeniz ve yinelenen içerik

Kabul edelim; Birinin çalışmanızı çalıp arama sonuçlarında size eşlik etmesi için orijinal içerik üretmek için çok fazla çalışmadınız.

Yinelenen içerik tehdidinin artması çok zor görünebilir ve muhtemelen mücadele etmek için çok zaman harcayacaktır, ancak yönetimi ile ilgili çalışma yatırım getirisine değer olacaktır.

Verilen önerileri izler ve yinelenen içeriği yönetme konusunda ciddi kalırsanız, sıralamalarınızı geliştirir ve sıyırıcıları, hırsızları ve ipucu olmayan yenilerini engellersiniz.

Şimdi eğer seo çalışması yaptırmaya karar verdiyseniz veya reklam verme ile ilgili sorunlar yaşıyor ve çözüm arıyorsanız, bizimle iletişime geçin.