Şirket Web Sitenizde Blog Tutman En Önemli 10 Faydası

Şirket Web Sitenizde Blog Tutman En Önemli 10 Faydası

27 Haziran 2019, Perşembe


DEVAMINI OKU
"Blog tutmanın, bir işletmeyi / web sitesini yönetmenin gerçekten önemli bir parçası olup olmadığı merak edilir. Bu konu genelde; düzenli olarak yüksek kaliteli içerik oluşturma zamanı veya becerileri olmayan küçük işletme sahipleri tarafından merak edilir."
Şirket Web Sitenizde Blog Tutman En Önemli 10 Faydası

Şirket Web Sitenizde Blog Tutman En Önemli 10 Faydası

Blog tutmanın, bir işletmeyi / web sitesini yönetmenin gerçekten önemli bir parçası olup olmadığı merak edilir. Bu konu genelde; düzenli olarak yüksek kaliteli içerik oluşturma zamanı veya becerileri olmayan küçük işletme sahipleri tarafından merak edilir.

Blog ve içerik yayını sayesinde işletmesinin başarısını artıran çok fazla iş sahibi mevcut. Genel olarak arama görünürlüğü, potansiyel satış ve satış açısından fark yarattığı çok bariz bir şekilde örneklenmiş durumda. Bizler içerik yayın stratejisine yoğun bir şekilde yatırım yapmanın büyük bir savunucusuyuz ve bu strateji şirket bloguyla başlıyor.

Hala işiniz için blog oluşturma konusunda kararsız mısınız? Bu makale, web sitenizdeki blog tutmanın en önemli yararlarından 10'unu ele alacaktır. Ancak biz kazmadan önce, başlangıçta önemli bir soruyu ele almak istedim:

Blogumun işletme web sitemde barındırılması şart mı?

Kısaca evet. Aşağıdaki en önemli avantajları maddelendirdiğimizde de göreceğiniz gibi, blogunuzu iş sitenizde barındırmak önemlidir, çünkü başka bir yerde barındırmak blog tutmanın bir çok yararını ortadan kaldırır. Bazı işletmeler, maliyetlerinden veya sadelikten dolayı wordpress.com veya blogspot.com gibi ücretsiz bir blog platformu kullanmayı tercih ediyor. Bu genellikle sirketadi.wordpress.com gibi blog alanlarına yol açar. İşletme sitenizden bağımsız bir blogu barındırmak, bir siteye sahip olmamaktan iyidir, ancak aşağıdaki avantajların çoğunun ancak blogunuz birincil alanınızda barındırılıyorsa elde edilebileceğini görürsünüz (ör. www.isletmesiteniz.com/blog).

Şimdi daha fazla uzatmadan, web sitenizde blog tutmanın en iyi 10 avantajını inceleyelim!

1. Arama motoru trafiğini arttırır

Arama motoru sıralamalarında, blog yazmayı balıkçılık gibi düşünebilirsiniz. Sudaki kancalarınız ne kadar fazlaysa, balık yakalama olasılığınız o kadar yüksek olur. Aynı şekilde, sitenize daha fazla içerik ekledikçe, etki alanınızdan daha fazla sayfa arama motorlarında dizine eklenir. Bu organik arama görünürlüğünü arttırır ve web sitesi trafiğini arttırır.

Yayınladığınız her sayfa suya başka bir kanca atmak gibidir. Hedef pazarınızın yeminizi bulması için daha fazla fırsatla, alacağınız ısırıklar da o kadar fazla olur. Ne kadar çok blog yazısı varsa, çeşitli anahtar kelimeler için sıralama şansınız o kadar fazla olur.

2. Markanızı doğallaştırır ve sevdirir

Dikkatlice hazırlanmış web sitesi içeriği (örneğin, bir ana sayfa veya içerik sayfası), işletmenizin kişisel tarafını gösterme söz konusu olduğunda bir blog gönderisinin yanından bile geçemez. Blog oluşturma, işinize, beklentilerinizle ilgilendiğiniz konulara ve endişelere dokunma ve aynı zamanda sizin ve çalışanlarınızın tutkulu olduğu alanları paylaşma yolu sunar. Blog yayınlarınız, sesinizi ve kişiliğinizi paylaşma, güven oluşturma ve markanızın hoşgörü oranını arttırma konusunda size benzersiz bir fırsat sunar.

3. Sosyal medya girişimlerinizi destekler

Benzersiz ve yüksek kaliteli içeriğe erişkin etkin bir sosyal medya varlığını korumak zordur. Başkalarının içeriğini sosyal medyada paylaşmak harika, ancak bir noktada bu potansiyel müşterileri kendi sitenize yönlendirmek istiyorsunuz, bunu da unutmamak gerekir. Blog yayınlarınızı sosyal medyada paylaşırken, web sitenize gelen trafiği artırırsınız ki bunu yapmanız blog yazılarında bulunanlar gibi kaliteli içerik ve güncel bilgiler olmadan oldukça zor sağlanabilecek bir başarı.

Ayrıca, blog gönderileri e-posta haber bültenleri için içerik sağlar. Bir e-posta bülteniniz varsa, nasıl içerik girildiğini merak etmişsinizdir. Son 1 ay boyunca blog içeriğinizi vurgulayan top 10 listesi, okuyucularınızın beğeneceği değerli bir içerik olacaktır.

Bursa internet sitesi, bursa web tasarımı konularında destek için bizimle iletişime geçin.

4. Sektörünüzde otorite kurar

Blog, kendiniz veya markanızı kendi alanınızda uzman olarak belirlemenin en iyi yollarından biridir, çünkü sektörle ilgili önemli bilgileri ve bilgileri paylaşmak için bir platform sunar. Nişinizde otorite oluştururken, ziyaretçileriniz satın almaya hazır olduğunda akıllarında kalmanızı sağlar ve dönüşüm oranlarınızı yükseltir, bu da sizi bir sonraki fayda modeline getirir.

5. Dönüşüm oranlarını iyileştirir

Aktif bir blog, işletmenizin canlı ve iyi olduğu, sevildiği ve bakımı yapıldığına dair bir sinyal gönderir. Bu nedenle, işletme sahiplerine sık sık bloglarını düzenli olarak güncelleyemezlerse bir tanesine sahip olmamaktan daha iyi olabileceğini söylüyorum. Yüksek kaliteli içeriğe sahip bir blog da marka sadakati oluşturmanıza yardımcı olarak dönüşüm oranlarınızı artırır. Hubspot’a göre, genel yatırım getirisinin de blog yapan şirketler için artması daha muhtemel; Aslında, blog tutmaya öncelik veren işletmeler, yıldan yıla yatırım getirisinde 13 kat artış sağlıyor.

6. Gelen bağlantılar oluşturmaya yardımcı olur

Sitenize yüksek kaliteli gelen bağlantılara sahip olmak, SEO'nun üç sütunundan biridir. Bununla birlikte, bir blog olmadan işletme web sitenize otoriter bağlantılar çekmek son derece zor olabilir. Diğer blogcular ve medya için bir kaynak olarak sunulan yeni bir içerik eklediğinizde, diğer yazarlar, köşe yazarları, gazeteciler, blogcular ve katkıda bulunanlar için söz konusu içerikleri referans alarak alıntılar gibi doğal olarak gelen bağlantıları biriktirmeye başlarsınız. Bu bağlantılar SEO için önemlidir, ve ancak bu şekilde sitenize tekrar önemli yönlendirici trafiği oluşturulabilir.

7. Uzun arama sorguları için Google sıralamanıza yardımcı olur

Blogu olmayan bir sitenin uzun arama sorguları için pozisyon alması çok zor olacaktır. Tipik bir işletme web sitesi, genellikle işe özel anahtar kelimeler (örneğin, “örnek marka tekstil ürünleri”) sıralamasında başarılı olabilir ancak “mutfak süngeri nasıl temizlenir” gibi oldukça belirgin ifadeler için pozisyon alması oldukça zor olacaktır. Daha fazla içeriğe sahip olmak, uzun sorgular için sıralamanın en iyi yoludur; ne kadar fazla içerik eklerseniz, daha az yaygın ancak sonuçta daha yüksek dönüşüm sağlayan anahtar kelime öbekleri için daha fazla sıralama yapmanız gerekebilir.

8. Potansiyel müşterileri arttırır

Araştırmalar bir sitenin sahip olduğu sayfa sayısı arttıkça, daha fazla sayıda müşteri elde ettiğini göstermektedir. Hubspot’a göre, 401-1000 sayfa içerikli işletmeler, 51-100’e göre 6 kat daha fazla müşteri adayı elde ediyor. Basitçe söylemek gerekirse, blog ne kadar çok olursa, o kadar çok yol açarsınız. Daha fazla içerik, daha fazla form gönderimi, daha fazla e-posta başvurusu, daha fazla teklif talebi ve sonuçta daha fazla satış anlamına gelir.

9. Değerli tartışmaları kolaylaştırır

Blog oluşturma, işletmelere müşteriler ve potansiyel müşterileriyle iki yönlü bir konuşma yoluyla bağlanma fırsatı verir. Ziyaretçilere yorumlara, geri bildirimlere ve hatta eleştirilere açık olduğunuzu gösterir. Ve iş açısından bakıldığında, beklentilerin kafasında ne olduğunu öğrenmek altın pazarlamaktır. Bu diyalogu daha fazla soru sormak, müşterilerinizin ihtiyaçlarına yönelik yeni bilgiler edinmek ve öğrendiklerinize dayanarak içerik ve pazarlama girişimlerinizi yapılandırmak için kullanabilirsiniz.

10. 'Tazelik' elde etmenizi sağlar

Tazelik faktörü de önemlidir; Google, düzenli olarak yeni içerik eklendiğini görmeyi sever ve bunu yapan siteleri daha iyi görünürlükle ödüllendirir. Yeni içeriğin zamanında veya haberle ilgili olması daha olasıdır; bu, trendli aramalara maruz kalmanın daha muhtemel olduğu anlamına gelir.

Daha fazla içerik ayrıca, iç bağlantılar eklemek için daha fazla fırsat anlamına gelir. Bu, PageRank’i sitenize daha etkili bir şekilde yayan arama motoru tarayıcıları için daha fazla yol oluşturur.

Son sözler

Şirketinizin web sitesinde blog yazmak, kendinizi rakiplerinizden ayırmanın en iyi yollarından biridir. Kendi benzersiz düşüncelerinizi ve görüşlerinizi vererek, arama trafiğinizi, müşteri güveninizi ve nihayetinde satışlarınızı doğal olarak arttırırsınız. Bir dereceye kadar, blog oluşturma, oyun alanını büyük markalarla da düzleştirir ve küçük işletmelere büyük bütçeli büyük işletmelerle rekabet etme fırsatı sunar.

Şimdi eğer bir internet sitesi yaptırmaya karar verdiyseniz, bizimle iletişime geçin.