Web Sitenizin Daha Profesyonel Görünmesini Sağlayacak 7 Faydalı İpucu

Web Sitenizin Daha Profesyonel Görünmesini Sağlayacak 7 Faydalı İpucu

05 Haziran 2019, Çarşamba


DEVAMINI OKU
"İş modeliniz ne kadar büyük bir potansiyele sahip olursa olsun; web siteniz eğer yeterince profesyonel görünmüyorsa, potansiyel müşterileriniz bu durumdan rahatsız olup, sitenizde zaman geçirmeyecek ve malesef sizinle de iletişim kurmaktan kaçınacaklardır."
Web Sitenizin Daha Profesyonel Görünmesini Sağlayacak 7 Faydalı İpucu

Web Sitenizin Daha Profesyonel Görünmesini Sağlayacak 7 Faydalı İpucu

İş modeliniz ne kadar büyük bir potansiyele sahip olursa olsun; web siteniz eğer yeterince profesyonel görünmüyorsa, potansiyel müşterileriniz bu durumdan rahatsız olup, sitenizde zaman geçirmeyecek ve malesef sizinle de iletişim kurmaktan kaçınacaklardır.

Eğer web siteniz dışardan amatör ve sorunlu görünüyorsa, bu otomatik olarka sizin firmanızı da amatör gösterecektir. Bu durum da tahmin edersiniz ki sizin oluşturmaya çalıştığınız profesyonel firma imajınıza da zarar verecektir.

Peki internet sitenizin doğru imajı verdiğinden nasıl emin olacaksınız?

Bu konuyla ilgili belirlenmiş net sınırlar olmamasına karşın, ziyaretçilerinize doğru etkiyi bırakmak ve onları web sitenizde daha uzun süre tutabilmek için yapabileceğiniz bazı temel yöntemler mevcut. İşte size internet sitenizi olabildiğince profesyonel gönstermenize yardımcı olacağını düşündüğümüz 7 basit ve etkili yöntem.

1- Doğru font ve arka plan seçimi

Web sitenizde kullanacağınız font, sitenizin genel şeklini belirler. Nasıl ki basit görünen bir font ürünlerinizi ve hizmetlerinizi de basit gösterecekse, zor okunan bir font da ziyaretçilerin sitenizi hızla terk etmesine sebep olacaktır.

Sans serif fontlar (çentiksiz olanlar) bilgisayar ekranında çok daha kolay okunurlar. Siyah ve koyu gri fontlar da beyaz arka plan üzerinde okumayı kolaylaştırır.

Aynı zamanda büyük markalar web sitelerinde yazıların etrafında büyük beyaz boşluklar bırakarak lüks ve etkili bir duruş yaratmaya çalışırlar.

Bursa'da dijital ajansınızı - web ajansınızı seçmek için bizimle iletişime geçin.

2- Mutlaka favicon kullanın

Faviconlar, kullandığınız tarayıcınızda, internet sitesinin adresinin yan tarafında bulunan küçük simgelerdir. Aynı zamanda internet siteniz sık kullanılanlara eklendiği zaman da simgesi orada görünecektir.

Bu hem algıyı güçlendirir, hem de farkındalık yaratmanıza yardımcı olur.

3- Büyük resimler tercih edin

Web sitenizdeki yazıların dışında, seçtiğiniz resimler sayfaya uyumlu ve akılda kalıcı olmalıdır.

Son dönemde büyük resimler oldukça popüler olmaya başladı. Tüketicilerin net bir şekilde gördükleri ürünler daha çok ilgilerini çekiyor. Hatta bu durum için Apple'ın sitesi oldukça iyi bir örnek olarak incelenebilir. Bu konuda tavsiyemiz mutlaka profesyönel fotoğrafçılar ile çalışmanız. Bu alanda harcadığınız bütçeler kesinlikle doğru bir yatırım olarak size geri dönecektir.

4- Basit tutun (Keep it simple)

Profesyönel görünümlü bir web sitesine sahip olmak, her yerde gözümüze batan objelerin olması anlamına gelmiyor. Pek çok üst düzey tasarımlarda ne kadar az o kadar iyi mantığıyla hareket edilir.

Lüks mağazalar ile ucuz ürün satan yerleri kafanıza karşılaştırın. Lüks mağazalarda olabildiğince az ve sade bir tasarım vardır. Geniş alanlar ve rahat inceleme boşluları ürünlerinizi çok daha değerli gösterir.

Aynı prensibi web siteleri için de düşünebilirsiniz.

Bu şekilde planlı ve organize şekilde dizayn ettiğiniz internet sitenizde, ziyaretçilerinizi istediğiniz alanlara yönlendirmeniz de çok daha kolay ve hızlı olacaktır.

Bursa'da Web Sitesi yaptırmak için bizimle iletişime geçin.

5- Renk paletinizi doğru seçin

Aynı font ve arka planlara olduğu gibi, renk seçimleri de ziyaretçiler üzerinde önemli bir ilk intiba oluşturmaktadır.

Pek çok üst düzey marka canlı ve yüksek kontrastlı renklerden kaçınır. İnce gölgeler kullanmak çok daha profesyönel bir duruş sergiler.

Eğer bir rengin çeşitli tonlarını kullanmak istiyorsanız kendi renk paletinizi kullanın ya da internette bulabileceğiniz profesyönel paletlerden faydalananın.

6- Küçük ekranları unutmayın (Akıllı telefon, tablet)

Mobil kullanıcılara hitap etmek günümüzde daha önce hiç olmadığı kadar önem arz ediyor. Özellikle mobil duyarlılığın Google için bir sıralama faktörü olduğunu düşünürsek.

Akıllı telefonlar ile pek çok insanın internette gezindiğini düşünürsek, potansiyel hiç düşünmediğiniz kadar çok.

Eğer internet siteniz telefonlarda istediğiniz intibayı yaratmıyorsa, emin olun potansiyel müşterilerinizi yarı yarıya kaybediyorsunuz demektir.

7- Doğru dijital ajans seçimi

Eğer bu konuda profesyönel değilseniz web sitenizde değişiklikler yapmak oldukça sıkıntılı olabilir. Yapacağınız en küçük hata tüm web sitenizin kurulu alt yapısını bozabilir. Bu hem sitenizi bozar, hem de Google tarafında arka planlara düşmenize sebep olabilir.

Ziyaretçileriniz ile doğru etkileşimi sağlamak istiyorsanız bu konuda doğru bir dijital ajans - web ajansı ile çalıştığınızdan emin olmalısınız. Kuracağınız uzun vadeli iş ortaklığı ve yapacağınız yatırım size yüksek kârlılık olarak geri dönecektir.

Bir ajans seçerken onların daha önceki başarılarını ve referanslarını inceleyin. Doğru portfolyo ve doğru referans müşteriler seçimlerinizi kolaylaştırır.

Uzun vade de bu yapacağınız seçim ve yatırım sizi rakiplerinizden ayıracak ve işletmenizin büyümesine hatrı sayılır katkılar sağlayacaktır.


Sonuç

Özetlemek gerekirse; web siteniz için doğru font ve renk paletini seçin, büyük resimler kullanın, telefon ve tabletler için optimizasyon sağlayın. Ve tüm bunları yaparken doğru bir dijital ajans ile çalışmayı ihmal etmeyin.

İnternet sitenizi çok daha profesyönel bir hale getirin ve potansiyel müşterilerinizi kendinize bağlayarak oluşturduğunuz etkileyicilik ile satışlarınızı artırın.

Unutmayın ki, web sitenizde yapılan en ufak değişiklikler bile web sitenizin oluşturduğu imajda çok büyük etkiler yaratır.

Şimdi eğer web sitesi yaptırmaya karar verdiyseniz, bizimle iletişime geçin.