Web Sitesi Yaptırmanıza Engel Olan Mazeretleri Unutun, İşte Size Gerekli Nedenler

Web Sitesi Yaptırmanıza Engel Olan Mazeretleri Unutun, İşte Size Gerekli Nedenler

10 Haziran 2019, Pazartesi


DEVAMINI OKU
"Günümüzde herhangi bir ürünün fonlanmasından tutun da, evinizdeki süs balığının fan sayfasına kadar, pek çok konuyla ilgili bir web sitesine sahip olmanız mümkün. Ancak buna rağmen şirketlerin çoğu hala online olamıyor, hem de 25 yıldır!"
Web Sitesi Yaptırmanıza Engel Olan Mazeretleri Unutun, İşte Size Gerekli Nedenler

Web Sitesi Yaptırmanıza Engel Olan Mazeretleri Unutun, İşte Size Gerekli Nedenler

Günümüzde herhangi bir ürünün fonlanmasından tutun da, evinizdeki süs balığının fan sayfasına kadar, pek çok konuyla ilgili bir web sitesine sahip olmanız mümkün. Ancak buna rağmen şirketlerin çoğu hala online olamıyor, hem de 25 yıldır!

Neyse ki, profesyonel web sitelerine sahip küçük işletmelerin sayısı, on yıl öncesindeki göre giderek artıyor. Ancak bu durum hala binlerce işletmeyi zamanın gerisinde kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Peki siz neyi bekliyorsunuz?

Anketlere göre, pek çok şirket sahibi, bir internet sitesine sahip olmamalarına mazeret olarak yeterli zamanları veya buna ayıracak bütçeleri olmadığını söylüyor. Ve yine ciddi bir işletme sahibi kesim bir internet sitesine ihtiyacı olmadığını düşünüyor. Hatta sosyal medya hesaplarının tek başına yeterli olduğunu bile söyleyenler var.

İşte bu sebeple, bu yazımızda size şirketinizin neden bir internet sitesine sahip olması gerektiğini belirten nedenler sunacağız.

Şirketim için internet sitesi gerekli mi, peki neden? İşte size bazı nedenler:

Profesyonel bir web sitesi, müşterilerinizin taleplerini karşılar.

Artık müşteriler firmanız ile ilgili bilgileri eskisinden de fazla şekilde çevrim içi olarak bulmaya çalışıyorlar. Gerçek şu ki; pek çok tüketici bir ürünü satın almadan önce internetten araştırmasını yapıyor. Yani eğer bir internet siteniz yoksa, otomatik olarak tüketicilere verdiğiniz imaj, güvensiz ve eski çağlardan kalma bir işletme olmanız. Öyle ki, yeni müşteriler bile istemiyorsunuz muhtemelen.

Sayfalarca detaylı açıklama ve teknik bilgilere gerek olmadan, bir kaç paragraf ile bir kaç basit sayfa bile fazlasıyla işinizi görecektir. Önemli olan doğru algının verilebilmesi ve sitenin güncel olduğunun potansiyel müşterilere ifade edilebilmesi. Pek çok insan güvensiz görünen internet sitelerinden dolayı o firmayı tamamen kafalarından çıkartıyor.

Bursa internet sitesi, bursa web tasarımı konularında destek için bizimle iletişime geçin.

Marka ve bilgi yönetimi sizin ellerinizde:

Kullanıcı yorumları kesinlikle mükemmeldir ama yine de işletmeniz ile ilgili son sözü ve detaylı açıklamayı kendiniz yapmak istemez misiniz? Bir web site ile firmanız ile ilgili istediğiniz tüm resmi duyuruları, bilgilendirmeleri ve tanıtımları kendiniz dilediğiniz şekilde hazırlayabilir ve müşterilere sunabilirsiniz.

Bir web sitesi, geleneksel reklamcılıktan kesinlikle çok daha ucuz:

Pek çok küçük işletme el ilanları veya gazete reklamları ile isimlerini duyurmaya çalışır. Ancak bu pahalı yöntemler ile ulaştığınız kitlenin ne sayımı yapılabilir, ne de farkındalığı ölçümlenebilir. Unutmayın ki bursa web site yapımı fiyatları gün geçtikçe düşüyor.

Web sitesini güncel tutmak çok kolaydır:

Yıllar önce bir internet sitesi yaptırmaya çalıştıysanız muhtemelen kötü hatıralarınız vardır. Muhtemelen yapımı haftalar hatta aylar almıştır ve günün sonunda hiç bir değişiklik yapma şansınız yoktur. En basitinden mağazanızın açılış kapanış saatlerini bile düzenleyemiyorsunuz. Hele bir resim eklemek?

Bugün işler çok daha farklı. Artık sizin için hazırlanan paneller ile sitenizin nerdeyse tüm içeriği kolaylıkla düzenlenebilir. Hatta bunun için geliştirilmiş projeler ile dilerseniz ajans desteği bile alabilirsiniz.

Mevcut ve eski müşterilerinize ulaşmak çok kolay:

Müşterilerinizin web sitenizi incelemesinin yanı sıra, sizlerle çeşitli yöntemlerle etkileşime bile geçebilirler. Eposta, iletişim formları, ziyaretçi defteri, chat uygulamaları gibi pek çok yöntem ile etkileşim sağlanabilir. Bu sayede dünyanın pek çok yerinden sizlere müşteri gelebilir. Hem global projeler hem de Google Haritaları sayesinde trafiğiniz çok artacak.

Bursa Sosyal medya reklamları, bursa seo çalışması konularında destek için bizimle iletişime geçin.

Sosyal medya hesabım varken internet sitesine ihtiyacım var mı?

Pek çok firma sahibi, sosyal medyayı ve internet sitesini karıştırıyor. Sosyal medya hesabı tek başına malesef yeterli değil. Evet güzel ve dolu bir facebook fan sayfanız olabilir ve onda gerçekten güzel yorumlar da olabilir. Bu çok iyi.

Ama bu stratejinin size oluşturacağı başka problemler de olabilir Birinci olarak sosyal medya platformuna kesinlikle bağlısınız. Algoritmalar değişir, kurallar değişir, çalışma şekli değişir. Bu durumda sizler de birinci dereceden etkileneceksiniz. Ama bir web siteniz olursa tüm içeriği ve iletişim stratejinizi kendiniz belirlersiniz. Yani kuralları siz koyarsınız.

Bugün Instagram'da olan kullanıcılarınız yarın Snapchat'te olur. Başka gün bambaşka bir yerde. Tek bir platformdan her yere ulaşın.

Sonuç:

Tüm firmaların internet sitesine ihtiyacı vardır. Unutmayın, bu konuda web sitenizi yaptırmadığınız her gün, rakiplerinizin biraz daha gerisinde kalıyorsunuz.