Instagram 'Şu anda oluşturabileceğiniz işletme sayısında sınıra geldiniz' Hatası

Instagram 'Şu anda oluşturabileceğiniz işletme sayısında sınıra geldiniz' Hatası

03 Mart 2020, Salı


DEVAMINI OKU
"Son aylarda oldukça sık bir şekilde karşılaşılan bu Instagram hatası, hem ülkemiz hem de dünya genelinde ciddi bir sıkıntıya sebep oluyor. Bu sebeple çok fazla kişi şu an reklam vermede sorun ve ciddi maddi kayıplara yaşıyor."
Instagram 'Şu anda oluşturabileceğiniz işletme sayısında sınıra geldiniz' Hatası

Instagram 'Şu anda oluşturabileceğiniz işletme sayısında sınıra geldiniz' Hatası

Son aylarda oldukça sık bir şekilde karşılaşılan bu Instagram hatası, hem ülkemiz hem de dünya genelinde ciddi bir sıkıntıya sebep oluyor. Bu sebeple çok fazla kişi şu an reklam vermede sorun ve ciddi maddi kayıplara yaşıyor.

Daha önce hazırlamış olduğumuz İşletmelerin Instagram'da Reklam Verememe Sorunu İçin Deneyebileceği 4 Yöntem yazısı sizlerden çok fazla olumlu geri dönüş aldı.

Pek çok kişinin yaşadığı sorunlara bir nebze çare oldu. Ancak tam bu yazının yayınlandığı zamanlarda yeni bir sorun ortaya çıktı. Bu sorunun çözümüne yönelik yeterli know how olmamasının yanı sıra, resmi Facebook ve Instagram kaynakları da tamamen çözümsüz kalıyor.

Bana gelen pek çok eposta, mesaj ve telefona elimden geldiğince geri dönüş yaparak, çözüm önerileri sunmaya çalıştım. Kimi zaman çözüme ulaştık, kimi zaman çözümsüz kaldık.

Eskiden bu tarz sorunlar yaşanmıyordu, çünkü Instagram tam olarak Facebook'a henüz entegre olmamıştı. Ne zaman Instagram reklam yönetimi tamamen Facebook'un içine entegre oldu, o zaman sorunlar başladı.

Instagrama Malesef Mecburuz

Facebook reklam yöneticisi ile yıllardır profesyonel olarak çalışıyoruz ve o kadar çok sistem hatası ile karşılaştık ki, sanırım çözümsüzlük konusunda zirvede olabilir. Onun için daha önceki yazımda da belirttim, birinci kural her zaman Facebook ile iyi geçinmek. Çünkü ticaretimiz gereği ona şimdilik mecburuz.

İşletme sınırına ulaştınız hatası ile ilgili şu ana kadar edinebildiğim bilgilere göre, bu hatanın temeli Instagram hesabının daha önceden bir Facebook sayfasına bağlı kalması.

Hatanın sebebi tamamen açık bir şekilde Instagram hesabının bir Facebook sayfasına olan mevcut bağ. Bizim sorunumuz, Instagram bu konuda bize yeterli bilgi sunmadığı için bu bağlı hesabı bir türlü bulamıyoruz.

Tek Sayfa E-Ticaret sitesi için bizimle iletişime geçin.

Devredilen Hesaplar

En çok hata geri dönüşleri devredilen hesaplarda karşımıza çıkıyor. Bu konu çok hassas. Hesap devretme malesef eskisi kadar kolay olmuyor. Bir Instagram hesabını devretmek için aynı anda paralel olarak Facebook sayfasının da devredilmesi gerekiyor.

Sorunlu senaryo genelde şu şekilde; Instagram hesabı başka bir kişiye veriliyor. O kişi Instagrama giriş yapıyor. İşletme entegrasyonu sırasında Instagram uygulaması, Facebook sayfa erişimi arıyor, ancak yeni hesap sahibi kendi kişisel Facebook'unu telefonda kullandığı için, Instagram sayfayı orda bulamıyor. Otomatik olarak yeni bir sayfa oluşturmayı öneriyor. Kullanıcı buradan devam etmek istediğinde karşısında hata çıkıyor.

İşletme Hesabına Geçilmiyor

Bir diğer durum kişisel hesaba çevrilen bir Instagram hesabının başka bir cihazda tekrar işletmeye alınmaya çalışılması. Malesef bu durumda da yine yukarda bahsettiğim gibi, farklı bir Facebook hesabı ile entegrasyon yapmaya çalışıldığı için uygulama hata veriyor.

Çözüm Ne Olmalı?

Şu ana kadar kesin bir çözüm malesef bulamadık. Yukarıda özellikle süreçleri ve örnek senaryoları belirtmeye çalıştım. Çünkü çözüm aslında burada yatıyor.

Yapılması gereken ilk şey, bilgisayardan bilinen tüm Facebook hesaplarına bağlanıp, tüm sayfaların ayarlarına ulaşıp, Instagram hesapları ile yapılan tüm bağlantıların kaldırılması gerekiyor.

Genelde bu konuda unutulan yerler olabiliyor. Çünkü bu sorunu çözmek için pek çok cihazdan deneme yapılmış oluyor ve hiç ummadığınız bir eş, dost veya akrabanızın telefonundaki, çok alakasız bir Facebook hesabında sayfa oluşturulmuş olabilir.

Tüm Facebook hesaplarından çıktığınızdan emin olduktan sonra sıfırdan bir işletme hesabı oluşturup bunu bağlamanız gerekiyor.

Bu yazılanlar tam olarak kesin çözüm, ancak dediğim gibi gözden kaçan çok nokta olabiliyor. Süreçlerin tamamını dikkatle yaptığınızdan emin olun.

Ayrıca belirtmem gerekiyor ki; Instagram kullanım koşullarına göre Instagram hesap satışı ve transferi kesinlikle yasaktır.

Son Söz

Bu konuda çözüm süreçleri için bana gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum ancak malesef kesin olarak bu problemin kolay bir çözümü yok. Bu konuda benim birinci dereceden size sağlayabileceğim başka bir yardım malesef yok. Tekrar ilginizden dolayı teşekkür ederim.