İşletmelerin Instagram'da Reklam Verememe Sorunu İçin Deneyebileceği 4 Yöntem

İşletmelerin Instagram'da Reklam Verememe Sorunu İçin Deneyebileceği 4 Yöntem

19 Haziran 2019, Çarşamba


DEVAMINI OKU
"İnstagram'da reklam vermek artık günümüzde en çok kullanılan dijital pazarlama araçlarından bir tanesi. Ancak bazen kullanıcı tarafından yapılan yanlışlıklar, bazen de Facebook tarafından yapılan kısıtlamalar sebebiyle sorunlar yaşanabiliyor."
İşletmelerin Instagram'da Reklam Verememe Sorunu İçin Deneyebileceği 4 Yöntem

İşletmelerin Instagram'da Reklam Verememe Sorunu İçin Deneyebileceği 4 Yöntem

İnstagram'da reklam vermek artık günümüzde en çok kullanılan dijital pazarlama araçlarından bir tanesi. Ancak bazen kullanıcı tarafından yapılan yanlışlıklar, bazen de Facebook tarafından yapılan kısıtlamalar sebebiyle sorunlar yaşanabiliyor.

Her geçen gün teknoloji ilerlemesini sürdürdükçe hem platformlar gelişiyor hem kullanıcıların oyuncakları artıyor. Dijital pazarlama için en önemli platformların başında gelen Facebook, 2012 yılında 1 milyar dolara Instagram'ı satın aldıktan sonra dijital reklam alanında çok şey değişti. Pazar payı inanılmaz büyüyen Instagram, Facebook tarafından satın alındıktan sonra reklam alt yapısı da Facebook'a bağlandı.

Sponsorlu postlar ile etkileşimin artması, günümüzde pek çok işletme tarafından ilk sırada tercih edilen reklam yöntemi oldu.

Ancak Facebook her ne kadar 2012 yılından beri Instagram'ı bünyesinede bulundursa da, iki platform arasındaki bağlantı ve etkileşim halen tam olarak başarıyla sağlanabilmiş durumda değil.

İşte bu konuda başınıza gelebilecek bazı durumlar ve bunlardan kurulmak için deneyebileceğiniz yöntemler:

1- İşletme hesabı ve kişisel hesap geçişi

Öncelikle şu konuda içiniz rahat olsun. Her zaman hata yapan siz değilsiniz :) Facebook şu an için kendi platformundan Instagram'a entegrasyon yapabildiği halde, Instagram üzerinden Facebook sayfasına entegrasyon malesef yapamıyor. Eğer daha önce Facebook sayfanızı bir Instagram hesabına bağladıysanız artık o Instagram hesabına başka bir Facebook sayfası bağlamanız mümkün değil. Bu Facebook tarafından geri dönüşü olmayan tek taraflı bir entegrasyon durumu.

İlk olarak denemeniz gereken Instagram profilinizde ayarlar kısmından, Kişisel hesaba dön kısmına tıklayıp, hesabınızı kişisele çevirmek. Daha sonra tekrar ayarlar kısmından İşletme hesabına geç linkine tıklayarak entegrasyon ve ayarlarınızı tekrar yapılandırabilirsiniz.

2- Facebook mobil uygulama ve Instagram

Telefonunuzdan yapacağınız entegrasyonlarda en önemli noktalardan bir tanesi, Facebook mobil uygulamasının yüklü olması. Bu uygulamadan giriş yaptığınız Facebook hesabı ve Instagram hesabı birbiriyle ilişkili olmalı. Çünkü Instagram sayfa / reklam entegrasyonu için Facebook uygulaması ile doğrulama yapmaya çalışıyor. Eğer ilgili hesaplar birbirini tutmaz ise Instagram size hata verir.

Bu konuda emin olmadan entegrasyon işlemlerine başlamamanızı öneririz.

Tek Sayfa E-Ticaret sitesi için bizimle iletişime geçin.

3- Yeni bir Facebook marka sayfası

Eğer bu yöntemler ile başaramadıysanız yeni bir Facebook fan sayfası oluşturup ona entegrasyon sağlamanız gerekiyor. Bunun için, 1. yöntemde belirtildiği şekilde önce kişisel hesaba geçin, daha sonra işletme hesabına geçin. Bu işlemlerden sonra Instagram sizi sayfa entegrasyon kısmıan yönlendirecektir. Burada yeni bir Facebook sayfası oluştur kısmını seçerek bir isim verip Facebook marka sayfası oluşturabilirsiniz.

Bu yöntem ile Instagram'ınız tekrar bir Facebook sayfasına bağlanacak ve reklam verme yöntemleri tekrar aktif hale gelecektir. Ancak eski Facebook sayfanız artık bu sayfaya bağlı olmayacak. Ya bu şekilde durumu kabullenip devam edebilirsiniz, ya da Facebook'un önerdiği sayfa birleştirme yöntemlerinden doğru olanı seçip, eski takipçilerinizi yeni sayfanıza aktarabilirsiniz.

5- Facebook ile iyi geçinin

Sorunlarınızı çözdünüz veya henüz bir problem yaşamadınız.

Ancak size en büyük önerimiz Facebook ile iyi geçinmeniz. Önelikle işletmenizin en önemli reklam kaynağı ve o sayede muhtemelen para kazanıyorsunuz. Yani onu kaybetmek işinize gelmez.

Bir diğer sebep, Facebook sizden fazladan para çekmez, veya sizi kandırmaya çalışmaz. Facebook Bu konuda dünyada güvenebileceğiniz sayılı şirketlerdendir. Para çekim saatleri Amerika merkezli bir firma olduğu için Türkiye saatiyle sabaha karşı veya gece yarılarına denk gelebilir, bu tamamen normaldir.

Ayrıca Facebook uzun süredir Türkiye ile yaptığı vergilendirme anlaşmasından dolayı, bütçelere, aksini kanıtlamadığınız sürece %18 KDV ekleyerek tahsilat yapmaktadır. Bu da kafa karıştırabilir, ancak tamamen normal ve faturalandırma için büyük bir kolaylıktır.

Kesinlikle yapmamanız gereken bir şey varsa o da borcunuz varken kayıtlı kredi kartınızı iptal ettirmek veya Facebook'a bloke koydurmak. Bu durumda geri dönüşü çok zorlu süreçler doğuyor. Muhtemelen daha sonrasında sıfırdan farklı bir kişi üzerine Facebook hesabı açıp, yep yeni bir kredi kartı ile yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerle Instagram hesabınıza entegrasyon yapmanız gerekecektir.