İnternetten Para Kazanmak, E-Ticaret Sistemleri ve Değişime Ayak Uydurmak

İnternetten Para Kazanmak, E-Ticaret Sistemleri ve Değişime Ayak Uydurmak

09 Haziran 2020, Salı


DEVAMINI OKU
"Uzun yıllardır pek çok kişinin ağzını sulandıran internetten para kazanma yöntemleri arasında en çok rağbet gören model e-ticaret sistemleri. Peki e-ticaret sanıldığı kadar kolay mı para kazandırıyor? Tabiki hiç bir iş modelinde olmadığı gibi bunda da işler kolay değil."
İnternetten Para Kazanmak, E-Ticaret Sistemleri ve Değişime Ayak Uydurmak

İnternetten Para Kazanmak, E-Ticaret Sistemleri ve Değişime Ayak Uydurmak

Uzun yıllardır pek çok kişinin ağzını sulandıran internetten para kazanma yöntemleri arasında en çok rağbet gören model e-ticaret sistemleri. Peki e-ticaret sanıldığı kadar kolay mı para kazandırıyor? Tabiki hiç bir iş modelinde olmadığı gibi bunda da işler kolay değil.

İnternet artık o kadar hızlandı ki; yıllar önce telefon hattından bağlanıp bir internet sitesi açtığımızda kendimizi mutlu hissederken, şu an bir sitenin açılışında yaşanan 5 saniyelik gecikme sinirlerimizi tamamen bozabiliyor. E-ticaret'in ilk adımları 1996 yılında başladı. O günden bugüne kadar da hep bir fırsat kapısı olarak görüldü.

Günümüzde internet kullanımı ve e-ticaret alışverişleri artık telefonların da ötesinde, IoT cihazlar ile nerdeyse dolap magnetlerine kadar indirgenmiş durumdayken, bizim bundan geride kalmamız elbette olacak şey değil.

Bursa E-ticaret sitesi hazırlamak için bizimle iletişime geçin.

Ancak internet konusunda insanların aklındaki en temel yanlış düşünce şu; "internet kolay para kazanma yeri". Maalesef hayır. Bu tamamen yanlış bir düşünce. İnternet yeni çağın oluşturduğu, teknoloji sayesinde her gün sınırları genişleyen bir platform. Burayı siz ister afrikada bir çöl gibi değerlendirirsiniz, ister baharat yolu gibi ticaretin göbeği yaparsınız.

"İnternet üzerinden satış yapmak çok kolay" şeklinde bir algı herkesin kafasında var. Aslında şunu düşünecek olursak, büyük market zincirlerinin mağazalarında satış yapması gerçekten çok daha kolay. Önemli olan insanlara ulaşabilmek.

Bundan 10 sene öncesine kadar, insanlar alışveriş yapmak için mağazaları tercih ediyorlar, etmek zorunda kalıyorlardı. Fakat zamanında yapılan doğru yatırımlar ve doğru teknolojik gelişimler sayesinde, şu anda telefondan 5 dakika içerisinde tüm mutfak alışverişlerinizi dahi yapmanız çok kolay. Bu tamamen değişen ve gelişen zamanın bir sonucu.

Peki düşünelim, internet üzerinden mutfak alışverişi yapınca, mevcut piyasadaki ticaret hacmi nasıl değişiyor? Sizce mutfak tüketimi artıyor mu?

Pek çok kişi bunun arttığını düşünüyor, ancak durum öyle değil. Temel mutfak tüketimi yapılan mağazalar şube sayısı azaltırken bir yandan depo ve satış ortamlarını internete kaydırdıkları için, onlar ticaretlerini yalnızca günümüz durumuna uyarlıyorlar.

Tüketimin artması internetin suçu değil, o genel dünya düzeninde oluşan tüketim yaklaşımının bir sonucu. İnternet ise bu uğurda kullanılan bir araç olmaktan öteye gidemiyor.

İnternet üzerinden satış yapmak isteyenler temel olarak 2 farklı gruba ayrılıyor. 1. grup evlerinde kendi imkanlarıyla küçük işler yapıp, bunu kazanç kapısına çevirmeye çalışanlar. 2. grup ise zaten piyasada ticaret hacmine sahip olup bunu büyütmek isteyenler.

1. grup, yani mikro işletmeler diyebiliriz, aslında bu ekosistemden tam olarak faydalanan ve gerçekten bu işten pasif kazanç sağlayan grup. 2. grup ise aslında en çok zorlanan grup. Çünkü geleneksel ticaret algısını internet üzerine uyarlama konusunda oldukça sorun yaşıyorlar. İnternet platformunu doğru şekilde ele almayıp, ciddiyetine varamayanlar ise tamamen ölü bir yatırım olarak kalıyor.

Özel E-ticaret sitenizi oluşturmak için bizimle iletişime geçin.

Mağazasını arka sokaktan, şehrin göbeğine taşıyan esnaf nasıl ki kazancını artırırken kira parasını da gözden çıkartıyor ise, e-ticaret sistemlerinde de, daha çok kişiye erişip satış yapmak için bazı yatırımlar şart.

Bu yatırımları şöyle sıralayabiliriz;

- E-Ticaret alt yapısı

- Markalaşma

- Reklam

- Doğru personel

- 3. Parti destekler

Bu temel maddeleri ilerleyen yazılarımızda detaylandıracağız. Ayrıca neden e-ticaret sitesine ihtiyacınız olduğuyla ilgili daha önceki İşte Size Neden Bir E-Ticaret Sitsine Sahip Olmanız Gerektiğine Dair 9 Neden yazımıza göz atabilirsiniz.

Unutmayın, internet sizin ve ticaretiniz için yeni bir platform ve buna ayak uydurup siz de dijital varlığınızı doğru şekilde konumlandırmalısınız. Ancak bunu yaparken, ticaretinizin aslında değişmediğini, platform yeni olsa bile satış yaklaşımının ve para kazanma unsurlarının aynı kaldığını göz ardı etmeyin. Yatırım her zaman ve her iş modelinde vardır. Gerek parasal yatırım, gerek iş gücünüz ile ama mutlaka vardır. Bunu düşürmeye çalışırken aynı zamanda çıkacak olan modelin de verimli olması gerektiğini unutmayın.

Şimdi eğer bir e-ticaret sitesi yaptırmaya karar verdiyseniz, bizimle iletişime geçin.