Kurumsal Blog ile Sektörel ve Öğretici Makaleler, SEO: #2 Blog Tutmak

Kurumsal Blog ile Sektörel ve Öğretici Makaleler, SEO: #2 Blog Tutmak

29 Şubat 2020, Cumartesi


DEVAMINI OKU
"Blog sayfası yıllarca tam olarak neye hizmet ettiği anlaşılamayan ve sürekli boşlanan bir alan olarak bilinmiştir. Kurumlar bu alanı haberler veya duyurular olarak kullanmaya çalışmıştır. Aslında bu kadar özgün bir alanda pek çok çalışma yapılabilir."
Kurumsal Blog ile Sektörel ve Öğretici Makaleler, SEO: #2 Blog Tutmak

Kurumsal Blog ile Sektörel ve Öğretici Makaleler, SEO: #2 Blog Tutmak

Blog sayfası yıllarca tam olarak neye hizmet ettiği anlaşılamayan ve sürekli boşlanan bir alan olarak bilinmiştir. Kurumlar bu alanı haberler veya duyurular olarak kullanmaya çalışmıştır. Aslında bu kadar özgün bir alanda pek çok çalışma yapılabilir.

Bu yıl sizler için başladığımız yazı dizisine, Blog Tutmak makalesi ile devam ediyoruz. Daha önceki İnternet Sitenizi Google'da Üst Sıralara Çıkarın, SEO: #1 SEO Nedir? yazımızda SEO hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışmıştır. Şimdi bu konuda neler yapabileceğimiz ile ilgili detaylara geçiyoruz.

Yeni İçerik ve Makale

Blog tutmak aslında sanıldığı kadar zor değildir. Yıllar boyunca duyuru ve haber alanı olarak lanse edilmesine karşın, aktif olarak kullanımı çok zor olmuştur. Bunun sebebi içerik oluşturmak ve içerik girmek zaman alan bir iştir. Fakat bu konuda da bazı kolaylık sağlayan ipuçları mevcut. Konu bulmak çoğu zaman zor olur. Bunun için kurum içi aktiviteleri takip etmek önemlidir.

Örneğin yeni lanse edilen bir ürün güzel bir konu başlığıdır. Kullanımı, amacı, üretimi, pazarlaması ve satışına kadar her alanda farklı yazılar çıkabilir.

Yine en çok tercih edilen konu başlıklarından biri katılım sağlanan fuar, etkinlik veya sosyal aktivitelerdir. Bunlar hem kolay konu, hem de hazır içeriktir.

Süreklilik Önemli

Dijital pazarlama alanında, SEO için planlar orta ve uzun vade olarak yapılır. Kısa vadede sonuç alınamayacağı için, orta ve uzun vadeye ulaşmak için sürerlilik şart.

SEO çalışmasında da en temel madde olduğu üzere, bu konuda da en önemli madde sürekliliktir. Genelde blog çalışmalarına büyük bir heyecan ile başlanır, bir iki hafta içerik oluşturulur. Daha sonra önce özgünlükten feragat edilir, daha sonra da tamamen bırakılır. Bu çok yanlış bir harekettir.

Blog konusunda temel konu bu işin düzenli yapılmasını sağlamak. Bunun için her gün bir makale girilmesi gerekmez. Önemli olan düzen. Bizim önerimiz, SEO çalışmasını kendi yürüten küçük işletmeler, en azından ayda bir ya da iki makale girerek bu işi sürekli tutabilir.

Google blog sayfanızdaki güncellemelerin frekansını takip eder. Eğer başladığınız frekansı düşürürseniz, bu size eksi puan olarak yansır. Onun için uzun süre yürütebileceğiniz bir içerik giriş frekansı belirleyin ve onu bozmayın.

Bursa seo çalışması yaptırmak bizimle iletişime geçin.

Sosyal Medya

Sosyal medya günümüzde en çok tercih edilen güncel içerik oluşturma alanı. Özellikle Instagram ve Facebook tarafında oluşturulan içerikler sebebiyle, internet sitesinin güncellenmesi geri plana atılmaya başlandı.

Sosyal medya internet sitenize trafik sağlar ve bilinirliği destekler. Ancak aktif olarak SEO'ya bir etkisi yoktur. Onun için önerimiz sosyal medya çalışmaları ile blog içeriklerini paralel yürütmeniz. Bu sayede hem içerik konusunda destek almış olursunuz hem de özgünlüğünüzü korursunuz.

Bursa seo ajansı çözümü bulmak için bizimle iletişime geçin.

Özgün İçerik

İşte tam olarak en önemli konuya geldik, özgünlük. Google yıllar içerisinde SEO algoritmalarını çok defa güncelledi ve güncellemeye devam ediyor. İnternet üzerindeki tüm kayda değer makaleleri tarayıp bunları kaydeden Google, gördüğü her makaleyi önce analiz edip, sonra veri tabanındaki diğer makaleler ile karşılaştırır. Google kontrollerinde en azından %70 lik bir özgünlük arar (alıntı, akademik makale veya beyanlar ortak olabilir).

Eğer içerikleriniz daha önce Google tarafından taranmış bir içerikse, yaptığınız işin hiç bir değeri olmaz. Aksine kopya içerik üreten bir site olarak işaretlenip, Google Botlarından penaltı alabilir ve taranma frekansınız aksayabilir.

Her zaman söylüyoruz; özgün içerikli makale hazırlamayacaksınız hiç yazmayın çok daha iyi, kısa olsun ama özgün olsun. Yine de önerimiz yaklaşık 350 kelime civarından şaşmayın.

Blog tutmak SEO çalışması için olmazsa olmaz bir çalışmadır. Hem üretsiz hem de kolaylıkla sürdürülebilir. Önemli olan yukarıda bahsettiğimiz ana maddelere dikkat edin yeter. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Eğer SEO çalışması ile ilgili kurumsal talepleriniz varsa ve çözüm arıyorsanız, bizimle iletişime geçin.