Özel Eticaret Sitesi ile Hazır Eticaret Siteleri Arasındaki Farklar

Özel Eticaret Sitesi ile Hazır Eticaret Siteleri Arasındaki Farklar

12 Mayıs 2020, Salı


DEVAMINI OKU
"Eticaret girişiminiz için doğru platformu seçmek bu konuda atacağınız ilk adımdır. Eticaret siteniz için doğru özelliklere sahip olmanız gerekir. Eticaret siteleri ile ilgili konuşunca aklımıza 2 seçenek gelir; Özel yapım eticaret sitesi veya hazır sistemler."
Özel Eticaret Sitesi ile Hazır Eticaret Siteleri Arasındaki Farklar

Özel Eticaret Sitesi ile Hazır Eticaret Siteleri Arasındaki Farklar

Eticaret girişiminiz için doğru platformu seçmek bu konuda atacağınız ilk adımdır. Eticaret siteniz için doğru özelliklere sahip olmanız gerekir. Eticaret siteleri ile ilgili konuşunca aklımıza 2 seçenek gelir; Özel yapım eticaret sitesi veya hazır sistemler.

İşletmeniz için yeni bir şube açmaya karar verdiniz ve bunun internet şubesi olmasına karar verdiniz. Ya da yeni bir iş girişiminiz var ve online ortamda bunu hayata geçirmek istiyorsunuz. Demek ki artık eticaret sitesine ihtiyacınız var ve neler yapabileceğiniz ile ilgili araştırmaya başlamışsınız.

Karşınıza o kadar çok seçenek çıkıyor ki, neyi seçeceğinize karar veremiyorsunuz. Bu konuda sizlere yardımcı olmak için bir kaç öneride bulunmak istiyoruz. Gelin profesyonel gözden size doğru platformu seçmek için bazı ipuçları verelim.

Daha önce hazırladığımı Doğru E-Ticaret Platformunu Seçmek İşiniz İçin Neden Önemli? yazımızı okuduysanız bazı önemli bilgiler paylaşmıştık. Şimdi farklı noktaları inceleyeceğiz.

Kendi İnternet Siteniz mi, Üyelikli Platformlar mı?

Bu konuda önce kendinize ait özel bir internet sitesi mi istiyorsunuz yoksa Shopify gibi üyelikli hazır platformlar işinizi görür mü karar vermeniz gerekiyor.

İhtiyaçlarınıza göre bu durum değişiklik gösterebilir. Eğer küçük bir girişimci ve kendinize ait ürünleri satıyorsanız bu tarz hazır platformlar sizlerin işini fazlasıyla görebilir. Hem maliyet açısından uygun olacak hem de çok hızlı şekilde işinizi görecek bir siteye sahip olabilirsiniz.

Ancak beklentiniz bundan daha fazla ise, daha özelleşmiş bir yapı ve kendi markanızı daha profesyonel şekilde temsil edilmesini istiyorsanız kendinize ait özel bir eticaret sisteminizin olması doğru seçim olacaktır.

Bursa E-ticaret sitesi hazırlamak için bizimle iletişime geçin.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Muhtemelen bu sizin ilk eticaret girişiminiz ve heyecanlısınız. Ancak heyecanınızı kontrol etmelisiniz. Unutulmaması gereken en önemli nokta internet girişimi ile fiziksel bir girişim arasında bir fark olmaması. İnsanlar fiziksel bir mağaza açmadıkları için yapılan işi bazen basit görebiliyorlar. Bu çok yanlış. Öncelikle eticaret sitesini aynı fiziksel mağaza gibi tamamen bağımsız bir şube olarak değerlendirmeniz gerekir. Bu şekilde durumun ciddiyetini ve sorumluluklarını kafanızda daha iyi canlandırabilirsiniz.

Bir diğer önemli nokta, ihtiyaçlarınızı doğru belirlemeniz. Ödeme yöntemleriniz, 3. parti entegrasyonlar, pazarlama stratejileriniz ve hedef kitleniz. Bu noktada önceliğiniz mutlaka ihtiyaçlarınız olmalı. Doğru adımları atmak stratejik ve ticari açıdan çok önemlidir.

Bu bilgiler doğrultusunda size uygun çözümü seçmeniz çok daha kolaylaşacaktır.

Sınırlarınızı Öğrenin

Hazır sistemler sizi pek çok noktada sınırlar. Ana sayfa, ürün listeleme, ürün detayı, ödeme sayfası ve benzer sayfalar. Bunlar hep belli bir iskelet yapısına göre kurulmuş, yalnızca görsel değişikliklere izin verir. Ancak modelinize göre bu sizin için kısıtlayıcı olablir.

Örneğin Bursa Manavı projesi tam da buna doğru bir önermedir. Bu sistem maalesef hazır sistemler için nerdeyse imkansız bir yapıdır. Bütün sistem yalnızca 2 sayfada alışveriş yapmaya göre özelleştirilmiştir. Ancak hazır sistemler size bu kolaylığı kendi kısıtlamalarından dolayı sunamaz, yalnızca yamalayabilir. Bu da maalesef orjinalliğini mutlaka bozar ve bir noktada karmaşa yaratır.

Yarın talep edeceğiniz bir istekte, "Maalesef yapamıyoruz." yanıtı gerçekten sinir bozucu olabilir. Onun için bu konuda beklentileriniz ile ilgili önceden yeterli bilgi almaya dikkat edin.

Çevrenizden Referans Toplayın

Her zaman en iyi referans çevreden gelen referanslardır. Çevrenizden eticaret sitesi olan tanıdıklarınızla iletişime geçin ve kullandıkları platform ile ilgili geri dönüş isteyin. Memnuniyet bu konuda en önemli referanstır.

Bizim önerimiz çevrenizden aldığınız referanslar doğrultusunda detaylı araştırma yapın.

Çalışma Partnerinizi İyi Belirleyin

Bir ajans ile mi çalışacaksınız yoksa kendiniz mi uğraşacaksınız? Ya da freelancer birisini mi işe alacaksınız? Yoksa bu konuda kuzeniniz mi size yardımcı olacak?

Bu konuda nasıl bir çözüm bulursanız bulun, öncelikle sürdürülebilir olmasına dikkat edin. Çünkü yarı yolda kalırsanız, mevcut sistemi başkasına toparlatmanız muhtemelen sorun olacaktır.

Özel E-ticaret sitenizi oluşturmak için bizimle iletişime geçin.

Özel Yapım Eticaret mi Hazır Sistem mi?

Konuyu toparlayacak olursak, hazır sistem ve özel sistem arasında seçim yaparken tüm kriterleri göz önünde bulundurmaya dikkat edin. Buna fiyat, zaman, yönetim ve sürdürülebilirlik dahil. Wepro Eticaret Sitesi bu konuda özel sistem avantajlarını, hazır sistem kolaylığı ve pratikliğiyle sizlere sunan en uygun seçeneklerden bir tanesi.

Wepro; bilgisayar tecrübesi çok az olan kullanıcıların bile rahatlıkla yönetebileceği bir panele sahip. Her panel eticaret sitesine özel olarak şekillenir. Herkes yalnızca kendi sistemine uygun modülleri ve sayfaları görür. Bölece yönetim oldukça kolay bir hale gelir. İşte Wepro'yu rakiplerinden ayıran en önemli özellik budur. Sürekli gelişen ve güncellenen yapısının yanı sıra istediğiniz her türlü özel çözüme de uygun bir alt yapı sunan Wepro ile ile asla geri kalmazsınız.

Şimdi eğer bir e-ticaret sitesi yaptırmaya karar verdiyseniz, bizimle iletişime geçin.