Tek Sayfa E-Ticaret nedir? Kimlerin Tek Sayfa E-Ticaret Modeline İhtiyacı Var?

Tek Sayfa E-Ticaret nedir? Kimlerin Tek Sayfa E-Ticaret Modeline İhtiyacı Var?

02 Temmuz 2020, Perşembe


DEVAMINI OKU
"E-Ticaret özellikle pandemi döneminde kendini tekrar kanıtlama fırsatı buldu. Pek çok işletme geleneksel ticaretlerini durdururken, E-Ticaret faaliyeti olan işletmeler neredeyse hiç zarar etmeden bu süreci atlattılar. Peki bundan sonra ne olacak?"
Tek Sayfa E-Ticaret nedir? Kimlerin Tek Sayfa E-Ticaret Modeline İhtiyacı Var?

Tek Sayfa E-Ticaret nedir? Kimlerin Tek Sayfa E-Ticaret Modeline İhtiyacı Var?

E-Ticaret özellikle pandemi döneminde kendini tekrar kanıtlama fırsatı buldu. Pek çok işletme geleneksel ticaretlerini durdururken, E-Ticaret faaliyeti olan işletmeler neredeyse hiç zarar etmeden bu süreci atlattılar. Peki bundan sonra ne olacak?

Dijital dünyanın bu denli hızla geliştiği günümüzde, satış teknikleri ve modelleri de sürekli değişiklik gösteriyor. Zamana ayak uydurma adına pek çok model üretiliyor. Artık internetten satış yapmak kolay, peki hangi noktalarda fark yaratıp bu yarışta öne geçmek gerekir?

İnternetten Para Kazanmak, E-Ticaret Sistemleri ve Değişime Ayak Uydurmak yazımızda aslında tüm bu süreçlerle ilgili temel maddeleri incelemiştik.

Aslında şimdi farklı bir parantez açmak istiyoruz, satışa dönme hızı. Potansiyel müşterilerin en büyük vaz geçme aşaması sayfa aralarındaki geçişler ve satın alma sürecine giden zorlu yollar oluyor. Bu duruma göre güven kırıcı olabilmekle birlikte, tüketicinin dikkatinin dağılıp, satın almadan vaz geçmesine sebep olabiliyor.

Tek sayfa E-Ticaret bunun için doğdu. Aslında aşina olduğunuz bir yaklaşım. Bir veya bir kaç ürün satışı yapan firmalar, tv satışı, dropshipping yapanlar, ya da eposta ile marketing yapanlar bunu sıkça tercih ediyor. Fakat son kullanıcının bu modele erişmesi için pek bir imkan olduğu söylenemez.

Modelin en önemli özelliği, tüm işlemlerin tek bir sayfa içinde bitmesi. Sayfa değişimi yok, beklemek yok. Sepete ekle ve satın al, hepsi bu kadar. Siz yalnızca ürününüze odaklanın. Doğru ürünü sattığınızdan eminseniz, bunun için çok büyük e-ticaret yatırımlarına girmenize gerek yok.

Tek Sayfa E-Ticaret sitesi için bizimle iletişime geçin.

Doğru ürün seçimleri ile kullanıldığı zaman, ortalama satışa dönme süresini 1 dakikanın altına indirmek mümkün. Bu noktada iş size kalıyor. Pazarlama kanallarınızı doğru seçerseniz, çok kısa sürede çok fazla satış yapabilirsiniz.

Tek sayfa e-ticaret kimlere uygun?

Aslında herkese uygun bir model. Yalnız satılacak ürünlerin doğru seçilmesi gerekir. Eğer 1, 2, 3, 5, 10 gibi az sayıda ürününüz varsa, bu model tam size göre. Hemen ürünlerinizi dizin ve satışa başlayın. Ürün sayınız arttıkça, kategorizasyon ile bunu yine sade bir şekilde sunabilirsiniz. Kredi kartı ile ödeme alın, kapıda ödeme ile satışı hızlandırın.

Çok fazla ürünüm var, bu model nasıl işime yarar?

Eğer çok ürününüz varsa elbette tüm ürünleriniz için bu model size uygun görünmüyor olabilir. Ancak bu yanlış bir düşünce. Tek sayfa e-ticaret hızlı satış için planlanmış bir model. Yani çok fazla ürününüz olsa bile, bunların içinden lokomotif ürünlerinizi seçip, bunların özelinde bir satış sitesi ile, çok daha kolay ve hızlı satış modelleri yaratabilirsiniz.

Tek sayfa SEO açısından bize zarar verir mi?

SEO için çok sayfa olması sizin için artı bir özellik. Yalnız şunu unutmamak gerekir. Tek sayfa e-ticaret geleneksel e-ticaretten farklı bir modeldir. Az ürün ile satışa yönelik ilerler. Yani aslında satış kanalınız SEO değil reklamdır. Reklamlarınızı ne kadar verimli kullanırsanız, o kadar satış yapma şansınız olur. Az ürün ve hızlı satış. Önemli olan bu süreci doğru yönetebilmeniz.

Özel E-ticaret sitenizi oluşturmak için bizimle iletişime geçin.

Tek sayfa e-ticaret sitem ne kadar sürede hazır olur?

İnternet sitesinin hazır olma süresi yaklaşık 1 saattir. Ödeme hesaba geçtikten sonra, size yapmanız gerekenler ile ilgili bir eposta gönderilir. Sitenin kurulumu ve ortalama olarak yönlendirme işlemlerinin tamamlanması ile 1 saat içinde hazır olur. Hepsi bu kadar. Kredi kartı entegrasyonu için çözüm ortağımız Iyzico ile yapılacak entegrasyon ve üyelik süreçleri 1-2 iş günü sürmektedir. Bu sürede kapıda ödeme, banka transferi, kapıda kredi kartı gibi ödeme yöntemlerini kullanmaya başlayabilisiniz.

Tek Sayfa E-Ticaret maliyeti ne kadar?

Bu model için belirlediğimiz liste fiyatı KDV dahil 1.000 TL'dir. Yıllık yenileme ücreti 250 TL + KDV şeklindedir. Bu ücretlere hosting dahil, alan adı dahil değildir.

Geleneksel E-Ticaret mi Tek Sayfa E-Ticaret mi?

İki modelin de kendine göre artı ve eksileri var mutlaka. Satış stratejinize ve kurmak istediğiniz modele göre seçim yapmalısınız. Geleneksel E-Ticaret her zaman kalıcı ve sağlam bir modeldir. Bunun yanında tek sayfa e-ticaret ile normal satışlarınıza kampanyalar ve hızlı geri dönüşler sağlayabilirsiniz. Yani ikisini de paralel kullanmanız en doğru seçim olacaktır. Fiyat performans olarak tek sayfa e-ticaret oldukça makul çözümler sunar. Bu da geleneksel e-ticaret modellerine göre en büyük artısıdır.

E-Ticaret kanalına ne kadar erken girerseniz, rakiplerinizi yakalamanız ve gelirinizi artırmanız o kadar hızlı olacaktır. Tek Sayfa E-Ticaret ile hemen satışa başlayın.

Şimdi eğer tek sayfa e-ticaret sitesi yaptırmaya karar verdiyseniz, hemen bize ulaşın.