Instagram '... sayfasının yöneticisi olmadığın için tanıtım oluşturamazsın' Reklam Hatası

Instagram '... sayfasının yöneticisi olmadığın için tanıtım oluşturamazsın' Reklam Hatası

09 Ağustos 2020, Pazar


DEVAMINI OKU
"Instagram reklam verme hataları her geçen gün daha ciddi bir sorun haline gelmeye başladı. Bu konuda çözüme yönelik kaynakların artmasının yanı sıra, hatalar da bir o kadar hızla artıyor. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz."
Instagram '... sayfasının yöneticisi olmadığın için tanıtım oluşturamazsın' Reklam Hatası

Instagram '... sayfasının yöneticisi olmadığın için tanıtım oluşturamazsın' Reklam Hatası

Instagram reklam verme hataları her geçen gün daha ciddi bir sorun haline gelmeye başladı. Bu konuda çözüme yönelik kaynakların artmasının yanı sıra, hatalar da bir o kadar hızla artıyor. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz.

İşletmeler artık neredeyse tüm ticaretlerini dijital ortamdan yürütmeye başladılar. Özellikle pandemi döneminde, bu konudaki trafik ve ticari hacimlerde ciddi bir artış gözlemlendi. Bunu gerek büyük e-ticaret firmalarının açıkladıkları raporlar, gerek bankaların sundukları raporlarla takip ediyoruz.

Küçük işletmelerin neredeyse en önemli reklam alanı uzun bir süredir yalnızca Instagram. Özellikle el yapımı ürünler, dekorasyon ürünleri ve butik kıyafet satışlarında neredeyse tek reklam kanalı Instagram.

Ortak Kullanılan Hesaplar

Hata alma sklalasında en çok karşılaşılan örnek türü, ortak kullanılan hesaplarda karşımıza çıkıyor. Daha önceki yazılarımızda bu konuya değinmeye çalıştık. Genelde en çok karşılaşılan sorun, ortak kullanıcılardan birisinin, yöneticisi sayfasına ait olmayan başka bir facebook hesabını telefonundan açması sonucu meydana geliyor.

Devir İşlemi Olan Hesaplar

Yine en çok hatayla karşılaşılan hesap türlerinden bir diğeri devredilen hesaplar. Devir işlemlerinde genelde Facebook sayfası ya devredilemiyor, ya verilmek istenmiyor. Onun için bu süreçte başka bir Facebook hesabına bağlantı yapılıyor ve sorunların çözülmesi bekleniyor.

Bursa E-ticaret sitesi hazırlamak için bizimle iletişime geçin.

Peki Ne Yapmamız Gerekir?

Öncelikle bu konuda, ilk yazıyı hazırladığımızdan beri gerçekten çok fazla dönüş alıyorum. Telefon, Eposta ve Whatsapp üzerinden, Türkiye ve yakın coğrafyanın pek çok bölgesinden bize ulaşıyorsunuz, teşekkür ederiz. Elimizden geldiğince dönüş yapmaya çalışıyoruz ancak her zaman imkanımız ve zamanımız olmuyor. Bu yazıları da bunun için hazırlıyoruz. Önerebileceğimiz tüm yöntemleri buradan paylaşıyoruz.

Bu konuyla ilgili olarak karşınıza çıkan reklam hatalarının kendi içinde gerçekten çok çeşidi var. Onun için ilk önerim, Instagram reklam verme hatalarıyla ilgili daha önce hazırlamış olduğumuz İşletmelerin Instagram'da Reklam Verememe Sorunu İçin Deneyebileceği 4 Yöntem, Instagram 'Şu anda oluşturabileceğiniz işletme sayısında sınıra geldiniz' Hatası yazılarına göz atmanız ve bunlarda sunduğumuz yöntemleri denemeniz.

Bunun dışında, son dönemde çözüme ulaştığımız bir kaç noktaya daha değinmek istiyorum.

Mobil Tarayıcı ve Facebook Uygulaması

Son zamanlarda fark ettiğimiz yeni bir durum var. Bu hata '... sayfasının yöneticisi olmadığın için tanıtım oluşturamazsın' hatası. Genelde durum şu şekilde oluyor; kişilerin uygulamada kullandıkları Facebook hesabı dışında bir Facebook (eş, dost, sahte vb.) hesabı ile giriş yapmak için mobil tarayıcıyı kullanmaları. Bu durumda telefonda aynı anda 2 adet Facebook hesabı girişli oluyor.

Kilit nokta ise; Instagram uygulamasının, Facebook hesabına yaptığı bağlantıyı doğrulamak için kullandığı iki yöntem olması. Birisi mobil tarayıcı, birisi Facebook uygulaması. Genelde hesap bağlama işlemlerinde size seçenek çıkıyor ama tecrübelerimize dayanarak söylüyorum, bu konuda mutlaka bir uyumsuzluk oluşuyor.

Özel E-ticaret sitenizi oluşturmak için bizimle iletişime geçin.

Tüm Facebook Hesaplarından Çıkış Yapın

Mutlaka ama mutlaka dikkat etmeniz gereken ilk konu; öncelikle hem mobil tarayıcıdan hem de uygulamadan tüm Facebook hesaplarından çıkış yapın.

Daha sonra Instagram uygulamasında, ayarlar kısmında bağlı hesaplar bölümüne gidin. Buradan mevcut Facebook bağlantısını koparın.

Daha sonra Instagram hesabınızla bağlı olan Facebook sayfanıza ait, doğru olan Facebook hesabı ile hem mobil tarayıcıdan hem de uygulamadan giriş yapın.

Tüm bu işlemlerden sonra, tekrar Instagram uygulamasında, ayarlar kısmından bağlı hesaplar bölümüne gidin ve Facebook hesabınızı tekrar bağlayın.

Ortak kullanılan hesaplarda bu işlemi tüm telefonlarda yapmayı ihmal etmeyin.

Çözüm Önerileri Devam Edecek

Bu konuda çözüm süreçleri için bana gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum ancak malesef kesin olarak bu problemin mantıklı tek bir çözümü yok. Bu konuda size sağlayabileceğimiz başka bir yardım malesef yok. Ücret dahilinde çözüm sunmuyoruz, çünkü bahsettiğimiz gibi çok fazla çeşit ve varyasyon var. Bunun için neredeyse tüm Instagram, Facebook ve eposta şifrelerine kadar her şeyin alınması gerekiyor. Eğer ortak kullanım varsa, diğer kişinin de aynı şekilde. Mobil onay şifrelerinden bahsetmiyoruz bile, gerçekten uzaktan yürütmek için çok zorlu bir süreç. Böyle bir sorumluluk altına da taktir edersiniz ki girmek istemiyoruz.

Öğrendiğimiz ve karşılaştığımız yeni durumlara göre çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. İlginiz için tekrar teşekkür ederiz.