Sosyal Medya Hesaplarının Arama Sonuçlarına Etkisi SEO: #3 Sosyal Medya

Sosyal Medya Hesaplarının Arama Sonuçlarına Etkisi SEO: #3 Sosyal Medya

16 Mart 2020, Pazartesi


DEVAMINI OKU
"Sosyal medyanın SEO'ya etkisi uzun zamandır çok merak edilen bir konu. Sosyal medya hesaplarının SEO'ya direk olarak bir etkisi malesef yok. Ancak Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest gibi mecraların dolaylı yoldan SEO'ya çok fazla katkısı olabiliyor."
Sosyal Medya Hesaplarının Arama Sonuçlarına Etkisi SEO: #3 Sosyal Medya

Sosyal Medya Hesaplarının Arama Sonuçlarına Etkisi SEO: #3 Sosyal Medya

Sosyal medyanın SEO'ya etkisi uzun zamandır çok merak edilen bir konu. Sosyal medya hesaplarının SEO'ya direk olarak bir etkisi malesef yok. Ancak Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest gibi mecraların dolaylı yoldan SEO'ya çok fazla katkısı olabiliyor.

Bu yıl sizler için başladığımız yazı dizisine, Sosyal Medya makalesi ile devam ediyoruz. Daha önce İnternet Sitenizi Google'da Üst Sıralara Çıkarın, SEO: #1 SEO Nedir? ve Kurumsal Blog ile Sektörel ve Öğretici Makaleler, SEO: #2 Blog Tutmak yazılarımızda SEO hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışmıştık, onları da incelemenizi tavsiye ederiz.

Sosyal Medya Etkisi

Sosyal medyanın direk SEO'ya bir etkisi malesef yok. Bu çok net teknik bir durumdur. SEO çalışması, arama sonuçlarında listelenen siteler için bir değer yaratır.

Garip ama aslında sonuçlarda kendi markanızın Instagram sayfasını görüyorsanız bu instagram.com için SEO'ya katkıda bulunan bir durumdur. Peki bu durumu kendi lehimize nasıl çevirebiliriz?

Sosyal medya hesaplarının ilk ve en büyük faydası backlinktir. Her sosyal medya hesabında kendi işletmenizin internet sitesine bir backlink koyma imkanı vardır (biyografi, info, açıklama vs). Bu backlink oldukça değerlidir ve faydalanılması gerekir.

Marka Bilinirliği

Bir diğer önemli nokta marka bilinirliğidir. Pek çok işletme arama sonuçlarında kendi markasını birinci sırada Instagram, Facebook, Twitter veya Linkedin hesaplarıyla buluyor.

Yine pek çok anahtar kelimede öncelikle sosyal medya hesaplarının sayfaları index alıyor. Bunun en önemli sebebi hem işletme sitenizdeki SEO eksikleri hem de sosyal medya sitelerinin çok ciddi index alması ve kendi SEO'larının çok gelişmiş olması.

Bu sayede hiç görünmeyecek olan işletmeniz çok kolay bir kaç sosyal medya düzenlemesi ve paylaşımı ile üst sıralara çıkıp, marka bilinirliği ile organik ziyaretlerin önünü açabilir.

Sitenize Ziyaretçi Çekin

Sosyal medya en çok ziyaretçi çekmek için tercih ediliyor. Özellikle kurumsal firmalar duyuru ve tanıtımlarını sosyal medya paylaşımlarından kendi sitelerindeki blog içeriklerine yönlendiriyorlar.

Sosyal medya kullanımı çok fazla olduğ için, yapılan bir paylaşım dakikalar içerisinde yüzlerce insana ulaşabiliyor. Bu sayede ilgi çekmek çok daha kolay oluyor ve dolaylı yoldan trafik sağlamış oluyor.

Gelen kullanıcıları sitede daha fazla tuttuğunuz sürece veya site içerisinde ziyarete yönlendirdiğiniz sürece SEO konusunda artı almaya devam edersiniz.

Bursa seo çalışması yaptırmak bizimle iletişime geçin.

Sitenizde Paylaşımları Gösterin

Çok tercih edilmemesine karşın aslında çok etkili bir yöntem olarak, sosyal medya paylaşımlarını sitenizde sunabilirsiniz.

Nerdeyse tüm sosyal medya platformlarının API'ları mevcut. Bu noktada önerimiz kendi widgetları yerine özel yazılım ile yaptığınız entegrasyonlar. Bu sayede paylaşımları native(doğal) şekilde içeriğinize yedirebilir ve sitenizde içerik zenginliği sağlayabilirsiniz.

Burdaki püf noktası şu; paylaştığınız içerikler özgün içerik olmayacak ancak bu içerikleri sitenizi zenginleştirmek ve güncel tutmak için kullanırsanız, gelen ziyaretçileri doğal yoldan etkileyebilir ve sitenizin algısını yükseltebilirsiniz. Bu da sitede geçirilen sürenin artmasına ve uzun vakit geçirilmesine sebep olacaktır.

Bursa seo ajansı çözümü bulmak için bizimle iletişime geçin.

Sosyal Medya Reklamları

Sosyal medya reklamları hem marka bilinirliği hem de sitenize ziyaretçi çekme maddelerine doping niteliğindedir. Reklamlar sayesinde çok kısa süreler içerisinde çok büyük kitlelere erişerek dilediğiniz kadar ziyaretçiği doğal yoldan sitenize çekebilirsiniz.

Yine bu noktadan sonra iş size kalıyor ve ziyaretçileri başka içeriklerle sitenizde tutmanız gerekiyor. Bu sayede hem trafik, hem de organik olarak marka bilinirliğiniz artacaktır.

SEO'nun özünü unutmamak gerekir. Ziyaretçiler sitenizi ne kadar severse, Google'da sizi o kadar sevecektir. Onun için işin teknik yönleri dışında stratejik taraflarına da yoğunlaşmanız gerektiğini sakın unutmayın.

Eğer SEO çalışması ile ilgili kurumsal talepleriniz varsa ve çözüm arıyorsanız, bizimle iletişime geçin.